Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Aragaz pe gaz: avantaje și dezavantaje (P)

Publicat

în

Aragazul pe gaz a fost întotdeauna foarte la modă și este un aparat care te ține o viață. Așadar, în acest articol îți vom explica în detaliu în ce constă un aragaz pe gaz și care sunt principalele sale avantaje și dezavantaje.

Ce este un aragaz pe gaz?

Când vorbim despre un aragaz pe gaz, ne referim la un tip de aragaz a cărui funcționare necesită un sistem de gaze naturale. În mod normal, trebuie să îl aprindem manual, fie cu o brichetă, fie cu un pachet de chibrituri, mult mai tradițional. Unul dintre motivele fundamentale pentru care trebuie să evaluăm bine ce tip de consum vom avea este din cauza frecvenței utilizării acestuia. Este mai normal ca, în funcție de tipul de gătit, să fie mai bine sau mai rău să gătești pe foc sau electric.

De exemplu, pentru a face o rețetă care durează mult timp, cum ar fi o tocană, se recomandă adesea să o faci pe un aragaz electric. Acest lucru se datorează faptului că acest aragaz menține temperatura stabila și putem seta un timp specific cu temporizatorul și se va opri când se termină. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de prăjire, un aragaz cu gaz oferă o putere mai mare pentru a încălzi uleiul și îi conferă un rezultat mult mai natural.

Caracteristici principale

Există mai multe avantaje pe care le oferă un aragaz pe gaz. Printre acestea, putem menționa, de exemplu, că sunt mult mai eficiente decât alte aragazuri, cum ar fi vitroceramice sau aragazurile cu inducție. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că produc o cantitate semnificativ mai mică de poluare cu CO2 (dioxid de carbon).

Pe de altă parte, într-o bucătărie care funcționează cu gaz natural poți găti cu orice tip de recipient. Pot fi vase sau tigăi din lut, fier, oțel inoxidabil, ceramică sau orice alt material. Și, desigur, poți folosi și orice tip de tigaie (normală sau specială), oală sau cană. Poate de aceea acesta este cel mai popular tip de aragaz în rândul profesioniștilor din sector și în rândul bucătarilor din întreaga lume.

În plus, daca ai ales un aragaz cu gaz, acesta îți permite să controlezi în permanență temperatura folosind flacăra. Deci, spre deosebire de alte aragazuri, este posibil să faci schimbări bruște de temperatură în orice moment.

Avantajele și dezavantajele unui aragaz pe gaz

Printre principalele dezavantaje ale utilizării unui aragaz cu gaz, în detrimentul altor tipuri de aragazuri, putem menționa că acesta necesită o întreținere mai exhaustivă și revizuiri generale mai regulate, deoarece trebuie să te asiguri că ventilația este adecvată, că instalația de gaz este ca in prima zi și că condițiile din bucătărie (combustie, temperatură etc.) sunt, de asemenea, în stare perfectă și nu prezintă probleme care ar putea fi dăunătoare și / sau periculoase pentru membrii casei. De aceea este sugerată o revizuire anuală a conductelor de gaz, precum și oprirea utilizării lor imediat ce percepem un anumit tip de defecțiune.

În schimb, un mare dezavantaj al aragazurilor pe gaz este că trebuie să le cureți mai regulat și să te asiguri în permanență că grătarele de fier și toate orificiile sunt păstrate curate și nu există elemente care să le obstrucționeze.

Și, totuși, pentru că vorbim despre un aparat care funcționează cu gaz, nu uita niciodată să iei măsuri extreme de precauție. În orice caz, acest lucru nu înseamnă că este un tip de aparat periculos în sine, ci doar că trebuie verificat mai regulat.

Publicitate

Recomandări pentru alegerea unui aragaz pe gaz

Un aragaz pe gaz reprezintă o investiție pe termen lung. De aceea merită să analizăm dacă ni se potrivește mai mult sau mai puțin. Experții în utilizarea sa, bucătarii, sunt decisivi. Într-o bucătărie profesională, prioritatea va fi acordată întotdeauna aragazurilor cu gaz. Focul oferă mult mai multă stabilitate în gătit, precum și o aromă mult mai reală a mâncării. În plus, furnizarea continuă de gaz garantează o calitate mai bună a gătitului, deoarece acest proces nu va fi oprit în niciun moment. În plus, prin faptul că nu depindem de energia electrică putem fi liniștiți.

Alteori, existau anumite temeri cu privire la utilizarea aragazurilor pe gaz acasă. Cu toate acestea, această frică nu mai are motiv, deoarece țevile au fost adaptate noilor tipuri de aprovizionare.

sursa: emag.ro

Publicitate

Opinii - Comentarii

Calendar Ortodox luna AUGUST 2021: Schimbarea la Față a Domnului, Adormirea Maicii Domnului și Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorite în această lună

Publicat

în

Calendar Ortodox luna AUGUST 2021: Schimbarea la Față a Domnului, Adormirea Maicii Domnului și Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorite în această lună

În calendarul creștin ortodox al lunii august sunt remarcate trei sărbătoari de mare importanță, în data de 6 august, Schimbarea la Față a Domnului, în data de 15 august, Adormirea Maicii Domnului și în data de 29 august, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

1 Duminică – Inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului; Scoaterea Sfintei Cruci – Ap. Romani XII, 6-14Ev. Matei IX, 1-8glas 5, voscr. 6 Dezlegare la ulei si vin


Vindecarea slabanogului din Capernaum – Ap. Romani XII, 6-14Ev. Matei IX, 1-8glas 5, voscr. 6
Duminica nr: 1


2 Luni – Aducerea moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan Post
3 Marți – Sfintii Isachie, Dalmat si Faust
4 Miercuri – Sfintii sapte tineri din Efes
5 Joi† – Sfantul Ioan Iacob Hozevitul
6 Vineri† – Schimbarea la Fata a Domnului (dezlegare la peste) Dezlegare la peste
7 Sâmbătㆠ– Sfanta Teodora de la Sihla Dezlegare la ulei si vin
8 Duminică – Sfantul Emilian Marturisitorul, episcopul Cizicului; Sfantul Ierarh Miron – Ap. Romani XV, 1-7Ev. Ioan IX, 27-35Ioan XVII, 1-13glas 6, voscr. 7


Vindecarea a doi orbi si un mut in Capernaum – Ap. Romani XV, 1-7Ev. Ioan IX, 27-35Ioan XVII, 1-13glas 6, voscr. 7
Duminica nr: 2

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări, sms-uri şi felicitări de „La mulţi ani” de Sf Ion


9 Luni – Sfantul Apostol Matia Post
10 Marți – Sfantul Lavrentie
11 Miercuri† – Sfantul Nifon, patriarhul Constantinopolului
12 Joi – Sfintii Mucenici Fotie si Anichit
13 Vineri – Sfantul Tihon de Zadonsk
14 Sâmbătă – Sfantul Proroc Miheia Dezlegare la ulei si vin
15 Duminicㆠ– Adormirea Maicii Domnului – Ap. Filipeni II, 5-11I Corinteni I, 10-17Ev. Luca X, 38-42XI, 27-28Matei XIV, 14-22glas 7, voscr. 8


Predica la Duminica a VIII-a dupa Rusalii – Ap. Filipeni II, 5-11I Corinteni I, 10-17Ev. Luca X, 38-42XI, 27-28Matei XIV, 14-22glas 7, voscr. 8
Duminica nr: 3


16 Luni† – Sfintii Martiri Brancoveni
17 Marți† – Sfantul Mucenic Miron; Sfantul Gheorghe Pelerinul
18 Mierucuri – Sfantul Ioan de Rila – ocrotitorul Bulgariei Post
19 Joi – Sfantul Andrei Stratilat
20 Vineri – Sfantul Proroc Samuel Post
21 Sâmbătă – Sfantul Apostol Tadeu; Sfintii Mucenici Donat, Romul, Silvan si Venust
22 Duminică – Sfantul Mucenic Agatonic – Ap. I Corinteni III, 9-17Ev. Matei XIV, 22-34glas 8, voscr. 9


Umblarea pe mare – potolirea furtunii – Ap. I Corinteni III, 9-17Ev. Matei XIV, 22-34glas 8, voscr. 9
Duminica nr: 4


23 Luni† – Sfantul Mucenic Lup
24 Marți – Sfantul Mucenic Eutihie
25 Miercuri – Aducerea moastelor Sfantului Apostol Bartolomeu Post
26 Joi – Sfintii Adrian si Natalia
27 Vineri – Sfantul Fanurie Post
28 Sâmbătă – Sfantul Moise Etiopianul
29 Duminicㆠ– Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul – Ap. Fapte XIII, 25-33I Corinteni IV, 9-16Ev. Marcu VI, 14-30Matei XVII, 14-23glas 1, voscr. 10

Publicitate

Citește și: Sfântul Alexandru: Idei de mesaje, urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi de ziua numelui


Vindecarea lunaticului – Ap. Fapte XIII, 25-33I Corinteni IV, 9-16Ev. Marcu VI, 14-30Matei XVII, 14-23glas 1, voscr. 10
Duminica nr: 5


30 Luni† – Sfantul Ierarh Varlaam; Cuviosul Ioan de la Rasca si Secu; Sfantul Alexandru
31 Marți – Punerea in racla a braului Maicii Domnului

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

CODUL BUNELOR MANIERE: Cine intră și comandă primul la restaurant, cine vorbește cu chelnerul și ce facem dacă nu ne place mâncarea

Publicat

în

Autoarea Aurelia Marinescu explică, în cartea „Codul bunelor maniere astăzi”, ce trebuie să facem când intrăm într-un restaurant, ce este politicos şi ce ne poate crea o imagine urâtă în faţa celorlalţi.

Intrarea

Bărbatul care însoţeşte o femeie are obligaţia să-i deschidă prima uşă, cea din stradă, lăsând-o să păşească înaintea lui. Îşi conduce invitata la garderobă, unde o ajută să-şi scoată haina. Primul care intră în sală (deci pe a doua uşă) este bărbatul pentru a-şi proteja invitata de privirile curioase ale celor din jur şi pentru a-i cere chelnerului să-i indice o masă liberă. Indiferent de situaţie, doamna este rugată să-şi aleagă locul pe care-l doreşte. Bărbatul ţine scaunul invitatei sale şi apoi ocupă locul de vizavi, dacă este liber; dacă nu, se aşează alături.

Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază

La masă

Lista de bucate este consultată de fiecare în parte. După ce s-au hotărât ce vor să mănânce şi să bea, domnul este cel care dă comandă. O adevărată doamnă evită să discute cu chelnerul. Dacă la masă iau parte mai multe perechi, comanda va fi făcută de unul dintre bărbaţi, după ce a aflat care sunt preferinţele tuturor.

Când începem să mâncăm, ne aşezăm confortabil, apropiindu-ne de masă, apoi ne punem şervetul pe genunghi. Îl folosim doar pentru a ne şterge, la nevoie, buzele şi nu-l împăturim frumos la sfârşit.

Reclamaţiile

Recunoaştem oamenii bine crescuţi după cât de rar fac reclamaţii şi după tonul calm pe care-l au când totuşi le fac. Nu sunt admise discuţiile în contradictoriu cu chelnerii, chiar dacă avem dreptate. Nu ne dăm în spectacol! Orice nemulţumire se adresează şefului de sală sau patronului restaurantului. Fără nervi, fără ţipete, fără ameninţări.

Citește și: Mesaje de dragoste • Mesaje de iubire • Declarații de dragoste • Declarații de iubire

Nota de plată şi plecarea

Masa ia sfârşit numai la dorinţa doamnei care vă însoţeşte. Chemaţi discret chelnerul pentru a achita nota de plată. Nu discutaţi nota cu invitaţii dumneavoastră, manifestându-vă satisfacţia că masa a costat puţin sau decepţia că a costat prea mult. La plecare bărbatul îşi ajută partenera să se ridice, trăgând uşor scaunul. Ca şi la intrare, el merge cu un pas înainte, fără a lăsa impresia că nu sunt împreună.

Publicitate

Citește și: CODUL BUNELOR MANIERE: Cum trebuie să te comporți la masă? Ce tacâmuri folosești, ce faci cu șervetul, cum trebuie să te așezi și alte reguli de politețe

Situaţii speciale la restaurant:

  • Se întâmplă uneori să fim „uitaţi” după ce am făcut o comandă. Nu vom bate cu o monedă sau cu tacâmurile în pahar. Când vorbim cu chelnerul ne sculăm de la masă şi reamintim că aşteptăm de mult. Vom fi fermi, dar nu vom face comentarii agresive.
  • Când ne scapă ceva de pe masă, o măslină, o chflă, şi sunt la îndemână, să nu considerăm lipsit de distincţie gestul de a le ridica şi a le pune undeva pe masă, deoparte.
  • Dacă nu vă place nimic, nici serviciul, nici mâncarea, nu faceţi scenă personalului din restaurant. Plătiţi şi plecaţi, nu înainte de a vă spune părerea patronului, precizând că veţi ocoli în viitor localul său.
  • Ceea ce am plătit, dar nu s-a mâncat sau nu s-a băut nu se ia acasă. Nici cererea adresată chelnerului de a ne face un pachet pentru câine sau pisică nu produce o impresie prea bună.
Citește mai mult

Opinii - Comentarii

CODUL BUNELOR MANIERE: Reguli de conduită pentru participanții la o înmormântare

Publicat

în

CODUL BUNELOR MANIERE: Reguli de conduită pentru participanții la o înmormântare

Decesul unei persoane reprezintă unul dintre evenimentele triste care fac parte din viața noastră. În cazul în care ne aflăm în situația de a participa la înmormântarea unei persoane trebuie să respectăm anumite reguli de conduită.

Prima este aceea ca în momentul în care aflăm vestea morții unei persoane cunoscute să telefonăm familiei pentru a prezenta condoleanțe. Nu sunt necesare multe cuvinte în astfel de situații, e suficient să spunem ”Îmi pare rău, Dumnezeu să-l/s-o ierte!”.

Citește și: CODUL BUNELOR MANIERE: Cum trebuie să te comporți la masă? Ce tacâmuri folosești, ce faci cu șervetul, cum trebuie să te așezi și alte reguli de politețe

Putem întreba cu ce putem ajuta, cum putem fi de folos, fie că ne punem automobilul la dispoziție, fie că dăm o mână de ajutor la cumpărături. Dacă persoana decedată este apropiată, este chiar firesc să ajutăm familia defunctului.

Dacă mergem acasă la persoana decedată sau la capela unde este depusă, vom da mâna cu membrii familiei decedatului și vom spune câteva cuvinte frumoase despre persoana pe care au pierdut-o. Sunt momente dificile, în care e greu să găsești cuvintele potrivite pentru a exprima părerea de rău, compasiunea. În niciun caz nu vom pune întrebări nepotrivite: ”Cum a murit?”, ”S-a chinuit?”, dar nici nu vom rosti cuvinte care pot răni familia, cum ar fi ”Bine că a luat-o Dumnezeu, că prea se chinuia cu boala!”, chiar dacă decesul a venit după o perioadă lungă de boală/suferință.

Vom merge cu flori, de obicei număr par, și cu lumânări. Vom pune florile în vasele pregătite pentru acest lucru și vom aprinde lumânarea pe care o vom ține în mână câteva minute, apoi o punem în suportul/vasul pentru lumânări. În cazul în care aduceți o coroană sau o jerbă de flori, aceasta va fi lăsată în locul rezervat coroanelor. Mare atenție la mesajul scris pe panglica de pe coroană! Un mesaj simplu e cel mai potrivit.

Vom alege o ținută în culori închise, nu neapărat negru, se poate alege și o ținută bleumarin, gri închis, maro, verde închis, kaki, mov închis. Hainele vor fi decente, fără accesorii — ținte, lanțuri, capse, imprimeuri cu mesaj. Este penibil să apari la o înmormântare cu un tricou negru pe care e inscripționată o reclamă, un desen sau un mesaj nepotrivit. Mai bine alegeți un tricou de altă culoare închisă, fără inscripții.

Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază

La astfel de evenimente există obiceiul de a se prinde fiecărui participant la înmormântare, de reverul hainei, o bucată de pânză sau catifea neagră. Nu trebuie să refuzați persoana care vine să pună acest însemn al doliului. Îl veți păstra prins la haină până la încheierea ceremoniei.

Dacă între participanții la înmormântare sunt persoane care discută detalii despre viața defunctului, evitați să participați la discuție. În cazul în care cineva vă adresează direct o întrebare despre persoana decedată, veți aminti un moment frumos din viața acesteia.

Există situații în care unul dintre membrii familiei ar putea dori să vă spună ceva despre decedat. Ascultați-l. Sunt momente în care simte nevoia să spună cuiva ce simte, scrie agerpres.ro

Citește și: Mesaje de dragoste • Mesaje de iubire • Declarații de dragoste • Declarații de iubire

După înmormântare, dacă sunteți invitați să participați la masa de pomenire a defunctului, nu veți refuza. Familia s-a pregătit special și uneori cu eforturi financiare pentru acest lucru. E neplăcut pentru un membru al familiei să fie refuzat. Veți merge la masă, veți sta la locul unde vi se spune să vă așezați, dar veți evita să transformați masa de pomenire într-o petrecere. Nu se dă noroc cu paharul de băutură în astfel de situații, ci se varsă un strop din conținutul paharului, de obicei în farfurie sau pe o felie de pâine (nu pe jos, nici pe masă), în memoria persoanei decedate. La masă puteți vorbi despre persoana care a decedat, amintindu-vă momente frumoase petrecute alături de aceasta.

La plecare vă veți lua rămas bun de la membrii familiei, exprimându-vă regretul pentru pierderea persoanei dragi.

Publicitate

Este frumos să dați un telefon a doua zi sau în zilele următoare, să întrebați din nou dacă puteți ajuta cu ceva membrii familiei. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare