Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Aragaz pe gaz: avantaje și dezavantaje (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Aragazul pe gaz a fost întotdeauna foarte la modă și este un aparat care te ține o viață. Așadar, în acest articol îți vom explica în detaliu în ce constă un aragaz pe gaz și care sunt principalele sale avantaje și dezavantaje.

Ce este un aragaz pe gaz?

Când vorbim despre un aragaz pe gaz, ne referim la un tip de aragaz a cărui funcționare necesită un sistem de gaze naturale. În mod normal, trebuie să îl aprindem manual, fie cu o brichetă, fie cu un pachet de chibrituri, mult mai tradițional. Unul dintre motivele fundamentale pentru care trebuie să evaluăm bine ce tip de consum vom avea este din cauza frecvenței utilizării acestuia. Este mai normal ca, în funcție de tipul de gătit, să fie mai bine sau mai rău să gătești pe foc sau electric.

De exemplu, pentru a face o rețetă care durează mult timp, cum ar fi o tocană, se recomandă adesea să o faci pe un aragaz electric. Acest lucru se datorează faptului că acest aragaz menține temperatura stabila și putem seta un timp specific cu temporizatorul și se va opri când se termină. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de prăjire, un aragaz cu gaz oferă o putere mai mare pentru a încălzi uleiul și îi conferă un rezultat mult mai natural.

Caracteristici principale

Există mai multe avantaje pe care le oferă un aragaz pe gaz. Printre acestea, putem menționa, de exemplu, că sunt mult mai eficiente decât alte aragazuri, cum ar fi vitroceramice sau aragazurile cu inducție. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că produc o cantitate semnificativ mai mică de poluare cu CO2 (dioxid de carbon).

Pe de altă parte, într-o bucătărie care funcționează cu gaz natural poți găti cu orice tip de recipient. Pot fi vase sau tigăi din lut, fier, oțel inoxidabil, ceramică sau orice alt material. Și, desigur, poți folosi și orice tip de tigaie (normală sau specială), oală sau cană. Poate de aceea acesta este cel mai popular tip de aragaz în rândul profesioniștilor din sector și în rândul bucătarilor din întreaga lume.

În plus, daca ai ales un aragaz cu gaz, acesta îți permite să controlezi în permanență temperatura folosind flacăra. Deci, spre deosebire de alte aragazuri, este posibil să faci schimbări bruște de temperatură în orice moment.

Avantajele și dezavantajele unui aragaz pe gaz

Printre principalele dezavantaje ale utilizării unui aragaz cu gaz, în detrimentul altor tipuri de aragazuri, putem menționa că acesta necesită o întreținere mai exhaustivă și revizuiri generale mai regulate, deoarece trebuie să te asiguri că ventilația este adecvată, că instalația de gaz este ca in prima zi și că condițiile din bucătărie (combustie, temperatură etc.) sunt, de asemenea, în stare perfectă și nu prezintă probleme care ar putea fi dăunătoare și / sau periculoase pentru membrii casei. De aceea este sugerată o revizuire anuală a conductelor de gaz, precum și oprirea utilizării lor imediat ce percepem un anumit tip de defecțiune.

În schimb, un mare dezavantaj al aragazurilor pe gaz este că trebuie să le cureți mai regulat și să te asiguri în permanență că grătarele de fier și toate orificiile sunt păstrate curate și nu există elemente care să le obstrucționeze.

Și, totuși, pentru că vorbim despre un aparat care funcționează cu gaz, nu uita niciodată să iei măsuri extreme de precauție. În orice caz, acest lucru nu înseamnă că este un tip de aparat periculos în sine, ci doar că trebuie verificat mai regulat.

Recomandări pentru alegerea unui aragaz pe gaz

Un aragaz pe gaz reprezintă o investiție pe termen lung. De aceea merită să analizăm dacă ni se potrivește mai mult sau mai puțin. Experții în utilizarea sa, bucătarii, sunt decisivi. Într-o bucătărie profesională, prioritatea va fi acordată întotdeauna aragazurilor cu gaz. Focul oferă mult mai multă stabilitate în gătit, precum și o aromă mult mai reală a mâncării. În plus, furnizarea continuă de gaz garantează o calitate mai bună a gătitului, deoarece acest proces nu va fi oprit în niciun moment. În plus, prin faptul că nu depindem de energia electrică putem fi liniștiți.

Alteori, existau anumite temeri cu privire la utilizarea aragazurilor pe gaz acasă. Cu toate acestea, această frică nu mai are motiv, deoarece țevile au fost adaptate noilor tipuri de aprovizionare.

sursa: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea