VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se așterne balast stabilizat la Ciumbrud, chiar lângă lotul 3
Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se așterne balast stabilizat la Ciumbrud, chiar lângă lotul 3
Grecii de la Aktor, antreprenorul general al segmentului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, au început să aștearnă balast stabilizat chiar în apropierea lotului 3, porțiune de autostradă pe care se circulă în prezent, cu excepția unei porțiuni ”muzeu” de aproximativ 1,5 km până în nodul rutier Aiud. În total, pe lotul 2, pe circa 80% este așternut balast stabilizat iar 14 km sunt asfaltați.
Antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a adus în cea de-a doua organizare de șantier de la Beldiu, a treia stație de asfalt. Aceasta este montată complet, în prezent fiind în procedură de avizare, aşteptându-se avizul de mediu și celelalte autorizații pentru a putea fi pusă în funcţiune. Astfel, Aktor va avea trei stații de asfalt, capacitatea totală a acestora, la o zi de muncă normală, fiind între 2200 și 2500 de tone/24 de ore. În cele două organizări de șantier de la Beldiu, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda are, în prezent, o stație de betoane, două stații de balast stabilizat și două stații de asfalt, cea de-a treia, așa cum am menționat, fiind în procedură de autorizare.
Tot în apropiere de Aiud, la Sâncrai se lucrează la viitorul pod peste râul Mureș. După ce au fost ridicate și montate toate grinzile din tablier metalic, se montează predalele. Ce e deosebit la viitorul pod de la Sâncrai, e faptul că el este construit în curbă, pilonii și grinzile trebuind gândite special pentru acest lucru.
La Rădești, viitorul pod peste râul Mureș a fost suprabetonat aproape în întregime.
Există șanse reale ca până la finalul anului 2021 o porțiune importantă din lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda să ”vadă” asfaltul!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii