VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se așterne balast stabilizat la Ciumbrud, chiar lângă lotul 3

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se așterne balast stabilizat la Ciumbrud, chiar lângă lotul 3

Grecii de la Aktor, antreprenorul general al segmentului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, au început să aștearnă balast stabilizat chiar în apropierea lotului 3, porțiune de autostradă pe care se circulă în prezent, cu excepția unei porțiuni ”muzeu” de aproximativ 1,5 km până în nodul rutier Aiud. În total, pe lotul 2, pe circa 80% este așternut balast stabilizat iar 14 km sunt asfaltați.

Antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a adus în cea de-a doua organizare de șantier de la Beldiu, a treia stație de asfalt. Aceasta este montată complet, în prezent fiind în procedură de avizare, aşteptându-se avizul de mediu și celelalte autorizații pentru a putea fi pusă în funcţiune.  Astfel, Aktor va avea trei stații de asfalt, capacitatea totală a acestora, la o zi de muncă normală, fiind între 2200 și 2500 de tone/24 de ore. În cele două organizări de șantier de la Beldiu, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda are, în prezent, o stație de betoane, două stații de balast stabilizat și două stații de asfalt, cea de-a treia, așa cum am menționat, fiind în procedură de autorizare.

ELIT

Tot în apropiere de Aiud, la Sâncrai se lucrează la viitorul pod peste râul Mureș. După ce au fost ridicate și montate toate grinzile din tablier metalic, se montează predalele. Ce e deosebit la viitorul pod de la Sâncrai, e faptul că el este construit în curbă, pilonii și grinzile trebuind gândite special pentru acest lucru.

La Rădești, viitorul pod peste râul Mureș a fost suprabetonat aproape în întregime.

Există șanse reale ca până la finalul anului 2021 o porțiune importantă din lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda să ”vadă” asfaltul!