Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

1 Iunie: Ziua Copilului. Zi în care se celebrează miracolul nașterii și-al purității și dreptul copiilor de a fi protejați

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

E 14 decembrie 1954. Adunarea Generală a ONU adoptă Rezoluția 836 pentru a proclama o Zi Mondială a Copilului, pe ideea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor. Este ocazia cu care Adunarea a recomandat ca, începând cu 1956, toate țările să aibă o zi a copilului. Va fi marcată drept “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“.

Dar 1 iunie nu era o dată impusă. Rezoluția ONU recomanda fiecărei țări să aibă propria zi a copilului. Cea pe care o considerau de cuviință. Așa se face că sunt multe țări în lume care nu sărbătoresc 1 iunie, ci alte date, care au legătură cu istoria proprie. ONU marchează această zi la 20 noiembrie, data la care a fost adoptată Declarația Drepturilor Copilului, în 1959.

 Festival de Romania 2024

La 16 noiembrie 2016, Klaus Iohannis promulgă decretul privind promulgarea legii care le dă părinților dreptul a nu lucra, pe ideea de a petrece timp cu cei mici. În 2017, pentru prima dată, de 1 iunie, la noi în țară, părinții au fost liberi, astfel încât să petreacă timp cu copiii. Legea fusese adoptată în octombrie în Camera Deputaților. Scopul legii era evident: să încurajeze părinții să petreacă mai mult timp cu copiii lor.

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului 2020

Ziua Copilului nu e sărbătorită în toate țările pe 1 iunie.

De exemplu, în Albania, copiii sunt sărbătoriți pe 25 decembrie, în Argentina – în a doua duminică din august, în Australia – pe 20 noiembrie, în Brazili – pe 12 octombrie, în Bulgaria – pe 1 iunie, în Canada – pe 20 noiembrie, în Cipru – pe 23 aprilie, în Elveția – pe 20 noiembrie, iar în India – pe 14 noiembrie.

Obiceiurile legate de Ziua Copilului sunt multe și variază de la un stat la altul și chiar de la familie la familie.

În România, de Ziua Copilului sunt oferite copiilor de toate vârstele bomboane, jucării, ursuleţi de pluş, baloane colorate, hăinuţe şi alte lucruri pe care ei și le doresc. De asemenea, de Ziua Copilului sunt organizate, de obicei, petreceri-surpriză, evenimente artistice și ateliere dedicate copiilor, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii.​ Însă, cel mai important lucru pentru un copil este jocul, atenția părinților și timpul petrecut împreună cu aceștia.

Așadar, Ziua Copilului este un prilej în plus pentru ca părinții să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional.

sursa: libertatea.ro impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea