Un fermier din județul Alba, somat să plătească „taxa de adăpat” pentru apa de izvor
DOCUMENT: Un fermier din județul Alba, somat să plătească „taxa de adăpat” pentru apa de izvor. Dacă nu se va conforma va fi amendat!
Un fermier din județul Alba a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.
Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române?”, întreabă fermierul Liviu Crișan, din Abrud, pe Facebook. El atrage atenția că trebuie plătită o taxă de 1.500 lei, dar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată care mai percepe 2.000 lei. În final proprietarul plătește 3.500 de lei.
Fermierul din județul Alba dezvăluie care sunt taxele pe care trebuie să le achite un crescător de animale care vrea să fie în legalitate pentru apa folosită la adăpatul animalelor, transmite agrointel.ro.
„Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române? Nimic ieșit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obții această autorizație. Ți se pune într-un mod foarte drăguț în vedere că trebuie să plătești 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizației, iar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcționarilor de acolo, de încă 2.000 lei.
Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei țări numai după ce proprietarul plătește 3.500l de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că și aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei românești care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârșire.
Autorizația este valabilă 2 ani și neobținerea acesteia în termenul legal se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în ce țară și în ce epoca trăim și cât ne vom mai lasă călcați în picioare?”, a scris fermierul Liviu Crișan pe Grupul Văcarilor din România.
În susținerea celor spuse, fermierul din județul Alba a postat și un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că pentru a folosi apa din izvorul local, fermierul trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Nicolae Ciucă, președintele PNL, și-a dat demisia după eșecul de la alegerile prezidențiale 2024
Nicolae Ciucă, președintele PNL, și-a dat demisia după eșecul de la alegerile prezidențiale 2024 După eșecul de la alegerile prezidențiale 2024, turul I, Nicolae Ciucă și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a dat demisia de onoare după eșecul de la alegerile de duminică, 24 noiembrie, când nu a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918