Un fermier din județul Alba, somat să plătească „taxa de adăpat” pentru apa de izvor

DOCUMENT: Un fermier din județul Alba, somat să plătească „taxa de adăpat” pentru apa de izvor. Dacă nu se va conforma va fi amendat!

Un fermier din județul Alba a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.

Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române?”, întreabă fermierul Liviu Crișan, din Abrud, pe Facebook. El atrage atenția că trebuie plătită o taxă de 1.500 lei, dar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată care mai percepe 2.000 lei. În final proprietarul plătește 3.500 de lei.

ELIT

Fermierul din județul Alba dezvăluie care sunt taxele pe care trebuie să le achite un crescător de animale care vrea să fie în legalitate pentru apa folosită la adăpatul animalelor, transmite agrointel.ro.

„Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române? Nimic ieșit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obții această autorizație. Ți se pune într-un mod foarte drăguț în vedere că trebuie să plătești 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizației, iar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcționarilor de acolo, de încă 2.000 lei.

Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei țări numai după ce proprietarul plătește 3.500l de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că și aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei românești care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârșire.

Autorizația este valabilă 2 ani și neobținerea acesteia în termenul legal se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în ce țară și în ce epoca trăim și cât ne vom mai lasă călcați în picioare?”, a scris fermierul Liviu Crișan pe Grupul Văcarilor din România.

În susținerea celor spuse, fermierul din județul Alba a postat și un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că pentru a folosi apa din izvorul local, fermierul trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor.

sursa: evz.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

4 Comentarii

Dr Volosen 3 decembrie 2019 at 19:04

Am parasit Romania in urma cu 33 de ani si sunt in Texas unde practic medicina veterinara de 3 decenii . Sunt revoltat cand vad ce se intampla in Romania

Nic 4 decembrie 2019 at 13:26

Nu stiu daca masurile s-au luat pentru ca a adapat animalele..ma tem sa nu fie vorba de ceva deversare si contaminare a apei cu urina sau alte reziduri animale rezultate de la ferma… Nu stiu..

ViorelR 4 decembrie 2019 at 14:20

totusi nu inteleg, cum adica „unul” din Alba Iulia, si cu restul din tara? cum ramane? e ceva caterinca???

ViorelR 4 decembrie 2019 at 14:25

nu ai de unde sa stii ce e aici, tu esti acolo si doar auzi sau vezi cate o știre, am impresia ca e ceva de FAKE stire. Si nu vad de ce ai fi revoltat atata timp cat tu esti acolo, doar nu te afectează pe tine in Texas aceste masuri chiar daca ar fi adevarate.Tu fii sanatos, traiesti acolo, acolo platesti taxe si impozite, lasa Romania in pace.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...