Piaţa Cetate din Alba Iulia – deşi reprezintă un adevărat pericol public, toată lumea se face că plouă.
Consiliul Local Alba Iulia a luat în discuţie starea Pieţei Cetate, unde acoperişul stă să cadă în orice moment peste comercianţi şi cumpărători, fiind un adevărat pericol public pe fondul şubrezirii în urma căderilor de zăpadă din ultima perioadă. Discuţiile au pornit de la solicitarea lui Petru Romulus Costea, care a deschis procedura prealabilă, cerând aleşilor locali să revoce parţial HCL nr. 11/24.01. 2012 privind construirea de către SC Occident 2000 a unor spaţii comerciale.
Viceprimarul Voicu Paul susţine că în piaţă este o stare de „insalubritate totală”, o „cocleală”, iar nimeni nu face nimic concret pentru amenajarea acesteia. Mai mult, comercianţii refuză să se mute în hala acoperită, unde există toate condiţiile pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, el precizând că hala este dotată cu încălzire, aer condiţionat, apă caldă etc. Un control efectuat zilele trecute de Inspectoratul de Stat în Construcţii, Primăria Alba Iulia, Instituţia Prefectului şi alte instituţii abilitate a evidenţiat faptul că structura de rezistenţă a celor 34 de stâlpi de susţinere ai acoperişului este afectată, iar în locul închiderii pieţei, administratorii privaţi ai acesteia au preferat să facă improvizaţii, montând „popi” metalici cu câte un „cuiuţ”. În plus, acoperişul este confecţionat din plăci de azbociment, material care ar fi trebuit înlocuit cu tablă, utilizarea acestuia fiind interzisă prin lege de câţiva ani, deoarece este cancerigen.
Primăria Alba Iulia a cerut realizarea unei expertize tehnice şi a dispus închiderea pieţei, dar numai într-o zonă accesul este acum interzis.
Culmea este că Piaţa Cetate a primit anul trecut avizul sanitar de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, deşi, susţine viceprimarul Voicu Paul, o perioadă din anul trecut nu a existat nici măcar apă la cişmea. Această afirmaţie l-a făcut pe consilierul Horia Bărdaş să ceară demiterea celui de la Sanepid sau DSP care a acordat avizul. Liberalul Gabriel Pleşa a întrebat retoric cine este vinovat pentru că în Cetate nu există o piaţă civilizată. Din dezbateri, care la un moment dat au avut accente tensionate, a rezultat că terenul respectiv fusese câştigat în instanţă de actualii proprietari.
Aşadar, toată lumea se face că plouă, comercianţii nu realizează pericolul căruia i se expun, iar ca dovadă chiar ieri se aflau câţiva cu marfă de vânzare pe tarabe şi, din păcate, albaiulienii continuă să-şi facă tot de aici cumpărăturile. Oare chiar nu se găseşte nicio soluţie legală sau se aşteaptă mai întâi producerea unei tragedii? (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii