Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Piaţa Cetate din Alba Iulia – deşi reprezintă un adevărat pericol public, toată lumea se face că plouă.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Alba Iulia a luat în discuţie starea Pieţei Cetate, unde acoperişul stă să cadă în orice moment peste comercianţi şi cumpărători, fiind un adevărat pericol public pe fondul şubrezirii în urma căderilor de zăpadă din ultima perioadă. Discuţiile au pornit de la solicitarea lui Petru Romulus Costea, care a deschis procedura prealabilă, cerând aleşilor locali să revoce parţial HCL nr. 11/24.01. 2012 privind construirea de către SC Occident 2000 a unor spaţii comerciale.
Viceprimarul Voicu Paul susţine că în piaţă este o stare de „insalubritate totală”, o „cocleală”, iar nimeni nu face nimic concret pentru amenajarea acesteia. Mai mult, comercianţii refuză să se mute în hala acoperită, unde există toate condiţiile pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, el precizând că hala este dotată cu încălzire, aer condiţionat, apă caldă etc. Un control efectuat zilele trecute de Inspectoratul de Stat în Construcţii, Primăria Alba Iulia, Instituţia Prefectului şi alte instituţii abilitate a evidenţiat faptul că structura de rezistenţă a celor 34 de stâlpi de susţinere ai acoperişului este afectată, iar în locul închiderii pieţei, administratorii privaţi ai acesteia au preferat să facă improvizaţii, montând „popi” metalici cu câte un „cuiuţ”. În plus, acoperişul este confecţionat din plăci de azbociment, material care ar fi trebuit înlocuit cu tablă, utilizarea acestuia fiind interzisă prin lege de câţiva ani, deoarece este cancerigen.
Primăria Alba Iulia a cerut realizarea unei expertize tehnice şi a dispus închiderea pieţei, dar numai într-o zonă accesul este acum interzis.
Culmea este că Piaţa Cetate a primit anul trecut avizul sanitar de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, deşi, susţine viceprimarul Voicu Paul, o perioadă din anul trecut nu a existat nici măcar apă la cişmea. Această afirmaţie l-a făcut pe consilierul Horia Bărdaş să ceară demiterea celui de la Sanepid sau DSP care a acordat avizul. Liberalul Gabriel Pleşa a întrebat retoric cine este vinovat pentru că în Cetate nu există o piaţă civilizată. Din dezbateri, care la un moment dat au avut accente tensionate, a rezultat că terenul respectiv fusese câştigat în instanţă de actualii proprietari.
Aşadar, toată lumea se face că plouă, comercianţii nu realizează pericolul căruia i se expun, iar ca dovadă chiar ieri se aflau câţiva cu marfă de vânzare pe tarabe şi, din păcate, albaiulienii continuă să-şi facă tot de aici cumpărăturile. Oare chiar nu se găseşte nicio soluţie legală sau se aşteaptă mai întâi producerea unei tragedii? (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea