Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Nor de praf saharian peste România. Maşini acoperite de pulbere la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nor de praf din Sahara a ajuns peste România, iar efectele sunt deja vizibile și la Alba Iulia. Cel mai bine au putut observa asta șoferii, care s-au trezit dimineața cu mașinile acoperite de o pulbere fină. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat zilele trecute că norul de praf saharian va ajunge în România, în următoarele 24 de ore, sub formă de ploi, care vor determina depunerea prafului saharian în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte. Astfel, în perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării, potrivit ANM.

Luni, vântul a împins praful spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să ajungă până în Irlanda, potrivit Severe Weather. Fenomenul ar putea dispărea abia sămbătă. Până atunci, însă, e bină să cunoaștem efectele acestui ciclon.

Astfel, în următoarele zile, cerul va fi mai întunecat ca de obicei, iar un praf gălbui se va depune pe suprafețele exterioare, inclusiv pe mașini. De asemenea, calitatea aerului va scădea până când norul va trece de țara noastră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Vulpe nonșalantă, la plimbare prin Cetatea Alba Carolina: Apariție surpinzătoare pe răcoare, la primele ore ale dimineții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vulpe nonșalantă, la plimbare prin Cetatea Alba Carolina: Apariție surpinzătoare pe răcoare, la primele ore ale dimineții Vulpea care își face veacul în zona Cetății Alba Carolina a fost surprinsă din nou la plimbare duminică dimineața, nu departe de Catedrala Reîntregirii. Citește și: FOTO ȘTIREA TA| „Turist” nocturn în Alba Iulia: Cumătra vulpe, plimbare la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea