Rămâi conectat

Sport

FOTO, Viitorul Sântimbru – CIL Blaj 3-1 (1-1), într-un derby al Ligii a IV-a | Trupa lui Fogoroși a urcat pe podium, vezi rezultatele rundei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un derby al rundei inaugurale a returului Ligii a IV-a, Viitorul Sântimbru a dispus de CIL Blaj cu scorul de 3-1 (1-1) și a urcat pe podium, făcând practic schimb de locuri cu oponenții din „Mica Romă”.

Într-o rundă în care se remarcă triplele reușite de D. Stanciu (Viitorul Vama Seacă) și Al. Mura (Spicul Daia), Ciprian Brânză a înscris, la Galtiu, o dublă decisivă în economia disputei pentru locul al treilea.

Al 10-lea val invincibil la rând (8 victorii și două remize) pentru gruparea pregătită de Ștefan Fogoroși, ajunsă la 5 puncte de prima poziție, în vreme ce vizitatorii au suferit al doilea eșec stagional.

Formația lui Septimiu Boancăș a rămas doar cu punctele obținute la impresia artistică, întrucât amfitrionii au fost mult mai preciși și mai pragmatici și au câștigat de justețe, având în atacantul Ciprian Brânză principalul vârf de lance. Fazele fixe au fost punctul nevralgic al blăjenilor, Brânză deschizând scorul în minutul 19 cu un șut din careu, după un corner, profitând de neglijența defensivă. Peste 5 minute s-a restabilit egalitatea, după un penalty obținut de Acatrinei în duel cu C. Hălălae și transformat de Timiș.

CIL a dominat teritorial, dar oportunitățile s-au ivit la propriile buturi: Ștef (33) a cerut penalty după un contact cu portarul R. Damian, goalkeeperul oaspeților intervenind la șutul lui Oană (43) – respins în lateral.

S-a intrat la cabine cu egalitate, însă apărarea Blajului a capotat iarăși la o fază fixă, un corner la finel căruia Ov. Crișan (60) a punctat după ce în prima fază a trimis în bară. Scorul final a fost desăvârșit de speculativul Brânză (89) – după un contraatac purtat pe partea stângă, însă în minutul 83, B. Varga a irosit o ocazie mare de a egala.

Celelalte rezultate:

Viitorul Vama Seacă – Energia Săsciori 4-0 (1-0)

Marcatori: D, Stanciu (14, 66, 90), I. Cociș (54) *În minutul 75, portarul M. Morariu (Energia) a ratat un penalty.

Victorie categorică în primul meci al returului pentru echipa lui Romeo Arinar, cel mai clar succes al stagiunii. O triplă a atacantului Darius Stanciu, dar și un penalty apărat în minutul 75 de Gânscă, la execuția omologului său M. Morariu (Energia).

Dacia Mihalț – Nicolae Linca Cergău 2-1 (1-1)

Marcatori: M. Hada (4), Tompi (47), respectiv Diaconu (7, penalty).

După 11 eșecuri consecutive, “lanterna roșie” a reușit a doua victorie stagională, la întâiul meci din retur. Gazdele au mai avut încă 5 bare și au înscris golul victoriei prin Severino Tompi, fostul jucător al oaspeților.

Gheorghe Mărginean, oficialul oaspeților, susține că a fost agresat la pauză, de omologul său de pe banca tehnică, Alin Stânea.

Navobi Cricău – Olimpia Aiud 0-5 (0-3)

Marcatori O.Petric (10, autogol), Ilea (14, 22), R. Mihălțan (85, 90, din penalty).

Olimpicii au reușit cea mai clară victorie a rundei

Spicul Daia Română – FC Micești 3-2 (1-0)

Marcatori: Mura (30, 55, 80), respectiv Tripșa (64, penalty), Bancu (85)

Un meci atractiv, spectaculos, și o triplă realizată de Mura la primul meci pentru noua sa echipă

Metalu Aiud – Voința Stremț 0-1 (0-0)

Marcator: Epure (60).

Unicul gol al întâlnirii, susțin aiudenii, a fost înscris dintr-o fază susceptibilă de ofsaid, influențată de Rancea.

CS Zlatna – Sportul Petrești 2-2 (1-0)

Marcatori: D. Cristea (17), C. Marc (65), respectiv Bălaș (71, penalty, 89) *În minutul 77, Cătălina (CS Zlatna) a fost eliminat.

Un derby adevărat, în care aurarii au condus cu 2-0, rezultat la care se apropiau la un singur punct de fotoliul de lider. Un meci cu de toate, în care amfitrionii au rămas în inferioritate numerică, iar dubla lui Bălaș, într-o final fierbinte, a restabilit egalitatea și a menținut distanța din ierarhie. Până la urmă, un rezultat echitabil, deși vizitatorii au avut două bare, la 0-1 și 1-2, ambele prin Cutean.

[nggallery id=6847]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea