Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Grădină urbană în Cetatea Alba Carolina: Livadă, spațiu pentru evenimente, hamace și zonă de relaxare

Ziarul Unirea

Publicat

în

A 10-a grădina din rețeaua Grădinescu și anume „Grădina din Cetate”, dezvoltată de Institutul de Cercetare în Permacultura din România și Kaufland Romania în parteneriat cu Primăria Municipiul Alba Iulia, a fost lansată pe 24 noiembrie în inima țării, în Cetatea Alba Iulia.

O grădina urbană deschisă către comunitate, ce cuprinde mai multe zone: livada, unde au fost plantați in această toamnă 40 de pomi si 70 arbuști fructiferi; un spațiu amenajat pentru evenimente; o zona de relaxare și socializare, cu umbrar și hamace; o grădina educațională cu legume si plante aromatice; pajiștea înflorită împreună cu habitatul pentru insecte.

În urma aprobării colaborării dintre Municipiul Alba lulia şi Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultura din Romania va fi amenajată o grădină urbană având disponibilă o sponsorizare de 25.000 de euro din partea Kaufland România.

Conceptul grădinii urbane presupune amenajarea unui spaţiu integrat, în specificul zonei urbane, cu posibilităţi de utilizare multiplă.

Spaţiul amenajat va fi împărţit în 4 zone: Grădină de Umbră (arbori, structură umbrar, copertine, arbuşti, poiană înflorită; în Livada – Grădina pentru evenimente (pomi şi arbuşti fructiferi, tufe, mobilier urban, zona educaţională}; Pajişte înflorită şi habitat pentru insecte (zona de acces, pajiște și flori, arbuşti); Grădina de legume cu plante companion (straturi înălţate, arbuşti tufe, compost, acces).

Ne vedem în primăvară cu multe activități în această noua oază verde a Cetății, Grădinescu Alba Iulia!

[nggallery id=6530]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea