Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns în Cetatea Marii Uniri. Au venit cale de sute de kilometri, ca strămoșii lor, acum 100 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns în Cetatea Marii Uniri, sâmbătă, în jurul prânzuui, după ce oamenii au parcurs sute de kilometrii ca să ajungă la Alba Iuia la fel ca strămoșii or, acum 100 de ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Delegația din Maramureș, inițiatoarea proiectului, formată din zece căruţe trase de câte doi cai şi însoţitorii lor au plecat, acum două săptămâni din localitatea Apșa de Jos, din Maramureşul Istoric, Ucraina spre ALBA IULIA pe un traseu care măsoară peste 300 de kilometri, refăcând acelaşi drum al străbunilor maramureşeni care au participat la Marea Unire din 1918.

Pe drum li s-au alăturat alți oameni cu căruțe, pe jos sau călare, din toate județele pe care le-au străbătut. Toate persoanele implicate în acest convoi sunt îmbrăcate în costume populare, și odată ajunse la Alba Iulia participă lal parada populară numită MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ, organizată pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Când stațiile de monitorizare din județul Alba n-au fost stricate, măsurătorile au arătat că locuitorii au respirat un aer nepoluat, conform unui STAS din… 1987!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Când stațiile de monitorizare din județul Alba n-au fost stricate, măsurătorile au arătat că locuitorii au respirat un aer nepoluat, conform unui STAS din… 1987! Într-un raport privind activitatea pe anul 2023, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a prezentat Colegiului Prefectural în ședința din 24 aprilie calitatea factorilor de mediu în judeţul Alba în cursul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea