Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Nouă dosare care îl priveau pe Iohannis, clasate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia: Niciunul nu a fost soluționat de Augustin Lazăr

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus, în perioada 2007-2018, rezoluții de clasare în nouă dosare care îl privesc pe președintele Klaus Iohannis, însă niciunul nu a fost soluționat de Augustin Lazăr.

Potrivit unui răspuns dat, vineri, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, la solicitarea ziarului Unirea, nu a fost identificat în perioada 2007-2018 niciun dosar soluționat sau confirmat de Augustin Lazăr, fost procuror șef la acest parchet.

”Urmare solicitării dvs. vă comunicam că: la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în perioada 2007-2018 au fost identificate 9 dosare care il privesc pe Klaus Iohannis, în care s-au dispus solutii de clasare. Nu a fost identificat nici un dosar solutionat sau confirmat de dl. procuror general Augustin Lazar”, se arată în răspuns.

Augustin Lazăr a fost din 2001 până în 31 decembrie 2012 procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar de la 1 ianuarie 2013 până în 27 aprilie 2016 procuror general al acestui parchet.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcţia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanţă profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiţiei de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general cu nerespectarea criteriilor şi procedurilor legale. Preşedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiţiei a transmis fără ca dosarul să fie complet, preşedintele a numit fără a exista verificarea legalităţii şi nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, şi nu înţeleg de ce, apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”, a declarat Tudorel Toader.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea