Rămâi conectat

Politică Administrație

Viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, semnatar al inițiativei pentru revizuirea Constituției: Am votat pentru copiii mei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, unul dintre cei care au semnat inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, a votat, sâmbătă, la referendum.

”Am votat sâmbătă la referendum pentru copiii mei. Sunt și unul dintre semnatarii pentru declanșarea referendumului”, a spus Gabriel Pleșa.

Până la ora 13,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 11,67% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 13,00 este de 2.134.579, dintre care în mediul urban au votat 1.150.608 persoane, iar în mediul rural 983.971. Referendumul se încheie astăzi, la ora 21.00.

Întrebarea adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei este: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. Inițiativa a fost semnată de circa 3 milioane de români. Pentru a fi validat, al referendum trebuie să se prezintă 30% dintre numărul alegătorilor cu drept de vot (aproape 5,7 mil. vontanți)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Dacă un singur pensionar este nedreptățit de recalcularea pensiilor, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Dacă un singur pensionar este nedreptățit de recalcularea pensiilor, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă.” Dacă la un singur pensionar din România nu ajunge decizia de recalculare și pensia calculată pe noua lege, la 1 septembrie, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă pe loc. Din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea