Viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, semnatar al inițiativei pentru revizuirea Constituției: Am votat pentru copiii mei

Viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, unul dintre cei care au semnat inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, a votat, sâmbătă, la referendum.

”Am votat sâmbătă la referendum pentru copiii mei. Sunt și unul dintre semnatarii pentru declanșarea referendumului”, a spus Gabriel Pleșa.

ELIT

Până la ora 13,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 11,67% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 13,00 este de 2.134.579, dintre care în mediul urban au votat 1.150.608 persoane, iar în mediul rural 983.971. Referendumul se încheie astăzi, la ora 21.00.

Întrebarea adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei este: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. Inițiativa a fost semnată de circa 3 milioane de români. Pentru a fi validat, al referendum trebuie să se prezintă 30% dintre numărul alegătorilor cu drept de vot (aproape 5,7 mil. vontanți)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

marius 8 octombrie 2018 at 18:33

Social-democratul a spus că a rămas fără Facebook. I-a fost blocat contul.

”Câteva lucruri pe care le aplaud:

Contul meu a fost blocat pentru 30 de zile. Așa cum au fost blocate zeci de alte conturi ale celor care s-au exprimat în favoarea referendumului. Ceea ce e ok, câtă vreme aproape 80% dintre români n-au considerat important să voteze. …Aplaud.

Sondajele îi atribuie un scor mare lui Cioloș. Tot sondajele îl dau pe Iohannis drept câștigător detașat al unui nou mandat. Având în vedere rezultatul referendumului, este foarte probabil să fie chiar așa. Iar dacă e așa, atunci înseamnă că se va întâmpla exact ce îi trebuie poporului român să se întâmple. …Aplaud.

Legea Offshore e posibil să sufere iar modificări, astfel încât investitorii și în același timp partenerii noștri strategici să redevină foarte mulțumiți. Desigur, câțiva oameni, atâția câți am mai luptat, nu vom putea opri o nouă spoliere câtă vreme – sunt aproape sigur – cei mai mulți dintre români nu consideră că e un subiect atât de important încât să merite să se implice. …Aplaud.

Așa cum presa internațională „progresistă” deja laudă poporul român pentru „deschiderea” sa, ne vor aplauda cu siguranță și Timmermans, și Klemm. Iar poporul român va aplauda aplauzele lor. Ce popor să fii să nu te bucuri atunci când stăpânii tăi te felicită!? …Aplaud.

Filmare cu Angi Șerban

Angi Șerban, de la #REZIST, va continua probabil să filmeze prin biserici și să le adreseze oamenilor tradiționalul „#MARȘ în biserică!”, așa cum a făcut-o în Duminica referendumului. Ceea ce e ok, câtă vreme 80% dintre români nu au considerat important să sancționeze prin votul lor un asemenea comportament. …Aplaud.

La Bruxelles, vor continua să facă absolut tot ce vor cu țara asta, cum o fac deja de atâta vreme. Dar cei de la Bruxelles vor continua să facă tot ce fac și chiar mai mult decât atât pentru că vor avea de aici înainte și garanția solidă a sprijinului popular masiv, ori măcar a pasivității românești masive și aproape legendare. …Aplaud.

Poporul român, între două emisiuni de divertisment, își va smulge și ultimele rădăcini din cernoziomul milenar și, în ropotul de aplauze al Zeilor noului Olimp de la Bruxelles, se va lăsa mutat în ghiveci. …Aplaud.

Legea privind transparentizarea finanțării ONG-urilor nu își va mai găsi probabil niciodată drumul către promulgare. Ceea ce e în regulă, pentru că astfel „societatea civilă” nu va mai fi niciodată deranjată de tot felul de oameni răi care nu pricep că principiul transparenței e pentru toată lumea, dar nu și pentru „onegeuri”. …Aplaud.

La 100 de ani de… România, textul imnului național e mai actual ca oricând. Dar va fi probabil considerat „retrograd” în curând și va fi schimbat cu un imn nou, modern, progresist, globalist. …Aplaud.

Tot ceea ce i se va întâmpla acestui popor de aici înainte va veni direct din majoritara sa voință liber exprimată. Și, cum poporul are întotdeauna dreptate, nu pot decât să… aplaud.

Îmi încheiam textele cu „Fie să FIM!”. Acum nu mai pot spune decât „noapte bună”. …Și #NOAPTEA, mai mult ca sigur, va fi lungă.

P.S. Tot cu ajutorul prietenilor (care vor publica un nou text săptămâna aceasta), voi respecta ce am promis și voi re-face cunoscut tot trecutul Legii Offshore, tot ce s-a petrecut în 2007 și 2008. Apoi voi tăcea. Pentru că n-aș vrea să deranjez pe nimeni de la emisiunile de divertisment. În fond, ia să ne gândim: cam câți români ar considera important să se exprime în stradă cu privire la resursele de la Marea Neagră? …Da, exact.

P.P.S. Îi felicit pe toți cei care au priceput importanța momentului și au mers la vot!”, a fost mesajul lui Liviu Pleșoianu.

poate luati aminte si va treziti, somnambulilor.

mike 8 octombrie 2018 at 19:25

Felicitari clar si concis — Tutea spunea Am facut puscarie pentru un popor de TIMPITI.– Tara are nevoie de multi -MARIUS- ca sa trezeasca amortita masa amorfa ce locuieste in Ro. Probabil ca numai o galeata de apa rece il va trzii pe somnoros — caz usor — dar vor veni vremuri grele dureros pentru poporul Roman– poate atunci se va trezi —- asa cum spunea Domnul Isus pe muntele maslinilor plingea pentru evrei — fiindca nu au cunoscut vremea cercetarii—Pacat

grigore 9 octombrie 2018 at 9:26

Rezultatul acestui Referendum a fost o palma data intregii clase politice din romania. Oamenii nu mai au incredere in acesti pseudo politicieni care modifica legile noaptea la 3. Ne meritam soarta.

marius 10 octombrie 2018 at 8:11

Grigore-referendumul n-a fost o palma data clasei politice. A fost lipsa de simt civic, lipsa de de respect fata de traditii, lipsa de responsabilitate si crasa ignoranta a unei natiuni care se pretinde crestin-ordodoxa. S-a demonstrat inca o data ca nu suntem cu nimic mai buni decat clasa politica. Blamam degeaba alesii, atat timp cat ei sunt oglinda noastra perfecta. A sosit momentul sa privim mai atent la noi si sa vedem ca dincolo de gratar, bere, tuica si vin mai sutn si alte lucruri la care ar trebui sa meditam si pentru care ar trebui sa luam atitudine. Si unul dintre ele ar fi fost cu certitudine firescul, naturalul, logicul si bunul simt din tradiatia noastra crtestina.
Un popor care nu stie ce vrea nu va stie ce vrea e un popor lipsit de perspective.

ciclop 10 octombrie 2018 at 16:51

CORECT : ABSETEISMUL LA VOT A FOST O PALMA DATA >FAMILISTULUI DRAGNEA > SI <PSD < CARE ESTE CONDUS DE UN PUSCARIAS PE ARE L-AU COCOTAT SI IN FRUNTEA CAMEREI DEPUTATILOR.

CU DRAGNEA IN FRUNTE VETI AVEA ESECURI MULTE !!!

Comentariile sunt oprite