VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Constructorul face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat între râul Sebeș și cartierul Oarda
VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Constructorul face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat între râul Sebeș și cartierul Oarda.
Constructorul Impresa Pizzarotti face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat între râul Sebeș și cartierul Oarda din Alba Iulia (zonă denumită Valea Neagră), care se întinde pe circa doi kilometri, potrivit lucrărilor efectuate, miercuri, la fața locului.
La nodul rutier Sebeș se lucra, astăzi, doar cu o singură foreză, pe care constructorul o mută dintr-o parte în alta, fiind astfel prea puțin pentru a fi vizibile progresele.
La sensul giratoriu provizoriu dinainte de Lancrăm, se lucra cu un excavator și o basculantă, pentru a dezgropa structurile care sunt în cea mai mare parte aflate în pământ deoarece, în această zonă, Drumul Național 1 va supratraversa autostrada.
Nu știm de ce nu a mai lucrat demult în această zonă antreprenorul. Între viitorul pod peste râul Sebeș, care a fost suprabetonat de luna trecută și Valea Orzii (Oarda) antreprenorul face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat.
Probabil până la finalul lunii noiembrie 2018 antreprenorul va încerca să toarne un prim strat de asfalt, pe aproape toată secțiunea A a lotului 1, nu doar pentru a realiza progrese, dar și pentru a proteja mai bine terasamentul pe timpul iernii.
Constructorul lotului I al Autostrăzii A 10 Sebeș-Turda a trecut cu lucrările dincolo de Autostrada A 1 Sibiu-Deva, la bretelele care duc spre Deva și Sibiu.
După ce a tărăgănat lucrările câteva luni, pe lângă breteaua mică care va lega A 10 (Sebeș-Turda) cu sensul giratoriu de lângă Kronospan, antreprenorul a început să lucreze la cele două bretele mari, cu două benzi pe sens, situate spre Deva, care vor face legătura cu Autostrada A1.
Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi, ultimele două fiind deschise circulației în această vară:
Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada în Sebes pana la Pârâul Iovului. Cost: 541.739.137 lei fără TVA
Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Cost: 549.332.494 lei fără TVA.
Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Cost: 420.511.921 lei fără TVA
Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda. Cost: 470.004.894 lei fără TVA.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
O femeie de afaceri din Alba, pentru a treia oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI
O femeie de afaceri din Alba, pentru a patra oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI Georgeta Furdui, femeia de afaceri originară din Cugir, va face parte în 2025, pentru a patra oară din juriul World Fashion Festival. Cugireanca a mai făcut parte din juriul evenimentului încă de 2 ori în Dubai și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan