Rămâi conectat

Cultură Educație

Programul Masă caldă în şcoli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%. Se extinde sau nu programul?

Mondoc Adriana

Publicat

în

Programul Masă caldă în şcoli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%, dar va fi implementat pentru al treilea an consecutiv tot în regim pilot, în doar 50 de şcoli şi tot prin Ordonanţa de Urgenţă.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică, cu doar o săptămână înainte de începutul şcolii, proiectul de Ordonanţă care copiază aproape integral OUG-ul de anul trecut. Textul ordonanţei lansat acum în dezbatere este datat „6 decembrie 2017” şi este semnat de foşti miniştri din cabinetul Tudose.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede continuarea Programului-pilot de acordare a unei mese calde copiilor din 50 de grădiniţe şi şcoli. Programul a fost lansat, în urmă cu trei ani, de Guvernul Ciolos . De atunci, el este reluat anual, însă tot ca program pilot, doar pe 50 de şcoli şi în regim de urgenţă.

Masa caldă a crescut semnificativ participarea copiilor la cursuri, potrivit datelor publicate de Guvern. În nota de fundamentare, Executivul arată următoarele:
– „Din statisticile realizate în urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, s-a observat o îmbunătăţire considerabilă a frecvenţei elevilor la cursuri , faţă de anii precedenţi, astfel:

– dacă anterior implementării Programului în anul şcolar 2016-2017, s-a înregistrat o rată a abandonului şcolar de 6,1%, în urma derulării Programului-pilot , aceasta a scăzut la 4,3%, ajungând ca la finele anului şcolar 2017-2018, să fie de 1,3%”.

Elevii şi copiii de grădiniţă din 50 de unităţi şcolare vor primi gratuit o masă caldă sau un „pachet alimentar”, „până la sfârşitul anului 2019, în perioada desfăşurării activităţii didactice” – se arată în proiectul de OUG.

Masă caldă trebuie să fie “în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar , inclusiv taxa pe valoarea adăugată”. Această sumă cuprinde „preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz”. Suma este cu 3 lei mai mare decât anul trecut, când valoarea era de 7 lei pentru fiecare copil.

Sursă: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea