Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Programul Masă caldă în şcoli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%. Se extinde sau nu programul?

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Masă caldă în şcoli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%, dar va fi implementat pentru al treilea an consecutiv tot în regim pilot, în doar 50 de şcoli şi tot prin Ordonanţa de Urgenţă.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică, cu doar o săptămână înainte de începutul şcolii, proiectul de Ordonanţă care copiază aproape integral OUG-ul de anul trecut. Textul ordonanţei lansat acum în dezbatere este datat „6 decembrie 2017” şi este semnat de foşti miniştri din cabinetul Tudose.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede continuarea Programului-pilot de acordare a unei mese calde copiilor din 50 de grădiniţe şi şcoli. Programul a fost lansat, în urmă cu trei ani, de Guvernul Ciolos . De atunci, el este reluat anual, însă tot ca program pilot, doar pe 50 de şcoli şi în regim de urgenţă.

Masa caldă a crescut semnificativ participarea copiilor la cursuri, potrivit datelor publicate de Guvern. În nota de fundamentare, Executivul arată următoarele:
– „Din statisticile realizate în urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, s-a observat o îmbunătăţire considerabilă a frecvenţei elevilor la cursuri , faţă de anii precedenţi, astfel:

– dacă anterior implementării Programului în anul şcolar 2016-2017, s-a înregistrat o rată a abandonului şcolar de 6,1%, în urma derulării Programului-pilot , aceasta a scăzut la 4,3%, ajungând ca la finele anului şcolar 2017-2018, să fie de 1,3%”.

Elevii şi copiii de grădiniţă din 50 de unităţi şcolare vor primi gratuit o masă caldă sau un „pachet alimentar”, „până la sfârşitul anului 2019, în perioada desfăşurării activităţii didactice” – se arată în proiectul de OUG.

Masă caldă trebuie să fie “în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar , inclusiv taxa pe valoarea adăugată”. Această sumă cuprinde „preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz”. Suma este cu 3 lei mai mare decât anul trecut, când valoarea era de 7 lei pentru fiecare copil.

Sursă: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea