DJ 103E, care face legătura între Gîrbova și DN1, va fi modernizat. CJ Alba vizează accesarea de fonduri europene
Drumul care face legătura între Gîrbova și DN 1, aflat pe teritorilul administrativ al municipiului Aiud, va fi reabilitat. Consiliul Județean Alba vizează accesarea de fonduri europene, iar valoarea totală a lucrărilor depășește 8,6 milioane de lei.
Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare, în ședința din 30 august, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Modernizare drum județean DJ 103E: DN1 – Gîrbova de Jos – Gîrbovița – Gîrbova de Sus, județul Alba”, în vederea depunerii acestuia spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
- Indicatori economici:
– valoarea totală a investiției 7.262.541,08 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.365.964,19 lei, cu un total de 8.628.505,27 lei (inclusiv TVA) din care C+M 6.370.075,21 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.210.314,29 lei, cu un total de 7.580.389,50 lei (inclusiv TVA)
– durata de execuție estimată: 12 luni 2. Indicatori tehnici: – Categoria funcțională a drumului: Drum județean;
– Clasa tehnică: IV;
– Viteza de proiectare: 20-30 km/h;
– Lungimea totală a traseului amenajat: 7675 m;
– Lățimea părții carosabile: 4,00 – 5,50 m;
– Lățimea acostamentelor: 2 x 0,50 m;
– Lățimea platformei: 5,00 – 6,50 m;
– Panta transversală este 2,5% în aliniament la carosabil (pantă unică și profil acoperiș) și 4% la acostamente.
Drumul județean DJ 103E: DN 1 – Gîrbova de Jos – Gîrbovița – Gîrbova de Sus, se află pe teritorilul administrativ al municipiului Aiud și asigură legătura localităților Gîrbova de Jos, Gîrbovița și Gîrbova de Sus cu DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 9,390 km, din punct de vedere al structurii rutiere drumul este pietruit între km 0+000 – 7+540, iar restul de 1,850 km este de pământ. În prezent, pe drumul respectiv se poate dezvolta o viteză de deplasare redusă datorită gropilor prezente în sistemul rutier, lipsei unor sisteme de scurgere a apelor pluviale atât de pe partea carosabilă (panta tranversală) cât și din zona drumului (șanțuri și podețe colmatate sau subdimensionate) și în special lipsei unei suprafețe de rulare rezistentă la acțiunea factorilor climatici.
Corectarea elementelor geometrice ale drumului, atât în plan cât și în profil longitudinal și transversal, urmate de lucrări de executare a unui sistem rutier modern ar elimina aceste neajunsuri. Amenajarea acestuia va contribui la realizarea unor activități productive, ducând la ridicarea standardului de viață al locuitorilor, așa încât acest lucru să conducă la stabilizarea populației în aceasta zonă, cu toate consecințele benefice ale acesteia.
Fiind un drum pietruit nu asigură desfăşurarea circulaţiei în condiţii normale de siguranţă şi confort. Structura rutieră este neconformă cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică, socială şi turistică, precum şi cerinţele actuale ale utilizatorilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii