Rămâi conectat

Politică Administrație

DJ 103E, care face legătura între Gîrbova și DN1, va fi modernizat. CJ Alba vizează accesarea de fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumul care face legătura între Gîrbova și DN 1, aflat pe teritorilul administrativ al municipiului Aiud, va fi reabilitat. Consiliul Județean Alba vizează accesarea de fonduri europene, iar valoarea totală a lucrărilor depășește 8,6 milioane de lei.

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare, în ședința din 30 august, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Modernizare drum județean DJ 103E: DN1 – Gîrbova de Jos – Gîrbovița – Gîrbova de Sus, județul Alba”, în vederea depunerii acestuia spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

  1. Indicatori economici:

– valoarea totală a investiției 7.262.541,08 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.365.964,19 lei, cu un total de 8.628.505,27 lei (inclusiv TVA) din care C+M 6.370.075,21 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.210.314,29 lei, cu un total de 7.580.389,50 lei (inclusiv TVA)

– durata de execuție estimată: 12 luni 2. Indicatori tehnici: – Categoria funcțională a drumului: Drum județean;

– Clasa tehnică: IV;

– Viteza de proiectare: 20-30 km/h;

– Lungimea totală a traseului amenajat: 7675 m;

– Lățimea părții carosabile: 4,00 – 5,50 m;

– Lățimea acostamentelor: 2 x 0,50 m;

– Lățimea platformei: 5,00 – 6,50 m;

– Panta transversală este 2,5% în aliniament la carosabil (pantă unică și profil acoperiș) și 4% la acostamente.

Drumul județean DJ 103E: DN 1 – Gîrbova de Jos – Gîrbovița – Gîrbova de Sus, se află pe teritorilul administrativ al municipiului Aiud și asigură legătura localităților Gîrbova de Jos, Gîrbovița și Gîrbova de Sus cu DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 9,390 km, din punct de vedere al structurii rutiere drumul este pietruit între km 0+000 – 7+540, iar restul de 1,850 km este de pământ. În prezent, pe drumul respectiv se poate dezvolta o viteză de deplasare redusă datorită gropilor prezente în sistemul rutier, lipsei unor sisteme de scurgere a apelor pluviale atât de pe partea carosabilă (panta tranversală) cât și din zona drumului (șanțuri și podețe colmatate sau subdimensionate) și în special lipsei unei suprafețe de rulare rezistentă la acțiunea factorilor climatici.

Corectarea elementelor geometrice ale drumului, atât în plan cât și în profil longitudinal și transversal, urmate de lucrări de executare a unui sistem rutier modern ar elimina aceste neajunsuri. Amenajarea acestuia va contribui la realizarea unor activități productive, ducând la ridicarea standardului de viață al locuitorilor, așa încât acest lucru să conducă la stabilizarea populației în aceasta zonă, cu toate consecințele benefice ale acesteia.

Fiind un drum pietruit nu asigură desfăşurarea circulaţiei în condiţii normale de siguranţă şi confort. Structura rutieră este neconformă cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică, socială şi turistică, precum şi cerinţele actuale ale utilizatorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea