Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ne mor veteranii! Unul dintre soldații români care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial a fost înmormântat duminică, la Cugir

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ne mor veteranii! Unul dintre ei, un soldat român care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial a fost și Victor Chineja. La vârsta de 97 de ani a trecut la cele veșnice. Colegii lui veterani îl plâng, la fel și oamenii din Cugir.

Victor Chineja, a fost sergent major, iar în rezervă a fost ridicat la gradul de sublocotenent. ”Din anul 2001 încoace a fost foarte activ și a fost printre sematarii documentelor care cereau instituțiilor statutului ridicarea indemnizației pentru veteranii de război”, a declarat ing. Aurel Voicu, președintele Asociației “Pro Cugir”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe sicriu a fost pus drapelul României și chipiul, iar la înmormântare au participat aproximativ 200 de persoane.

Pentru meritele sale deosebite, Victor Chineja a fost decorat cu ”Medalia Comemorativă a Celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945” și cu ”Medalia de Onoare a orașului Cugir”.

”A fost foarte bine văzut de cetățeni, a avut un comportament excepțional în localitate”, a declarat Voicu.

În Cugir mai sunt 4 veterani de război, Pamfil Aurel – 84 de ani, Mugescu Petru  – 97 de ani, Daboi Grigore – 92 de ani, Crăciun Ștefan – 93 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea