Rămâi conectat

Curier Județean

Ne mor veteranii! Unul dintre soldații români care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial a fost înmormântat duminică, la Cugir

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ne mor veteranii! Unul dintre ei, un soldat român care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial a fost și Victor Chineja. La vârsta de 97 de ani a trecut la cele veșnice. Colegii lui veterani îl plâng, la fel și oamenii din Cugir.

Victor Chineja, a fost sergent major, iar în rezervă a fost ridicat la gradul de sublocotenent. ”Din anul 2001 încoace a fost foarte activ și a fost printre sematarii documentelor care cereau instituțiilor statutului ridicarea indemnizației pentru veteranii de război”, a declarat ing. Aurel Voicu, președintele Asociației “Pro Cugir”.

Pe sicriu a fost pus drapelul României și chipiul, iar la înmormântare au participat aproximativ 200 de persoane.

Pentru meritele sale deosebite, Victor Chineja a fost decorat cu ”Medalia Comemorativă a Celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945” și cu ”Medalia de Onoare a orașului Cugir”.

”A fost foarte bine văzut de cetățeni, a avut un comportament excepțional în localitate”, a declarat Voicu.

În Cugir mai sunt 4 veterani de război, Pamfil Aurel – 84 de ani, Mugescu Petru  – 97 de ani, Daboi Grigore – 92 de ani, Crăciun Ștefan – 93 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea