Ne mor veteranii! Unul dintre soldații români care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial a fost înmormântat duminică, la Cugir

Ne mor veteranii! Unul dintre ei, un soldat român care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial a fost și Victor Chineja. La vârsta de 97 de ani a trecut la cele veșnice. Colegii lui veterani îl plâng, la fel și oamenii din Cugir.

Victor Chineja, a fost sergent major, iar în rezervă a fost ridicat la gradul de sublocotenent. ”Din anul 2001 încoace a fost foarte activ și a fost printre sematarii documentelor care cereau instituțiilor statutului ridicarea indemnizației pentru veteranii de război”, a declarat ing. Aurel Voicu, președintele Asociației “Pro Cugir”.

Pe sicriu a fost pus drapelul României și chipiul, iar la înmormântare au participat aproximativ 200 de persoane.

Pentru meritele sale deosebite, Victor Chineja a fost decorat cu ”Medalia Comemorativă a Celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945” și cu ”Medalia de Onoare a orașului Cugir”.

”A fost foarte bine văzut de cetățeni, a avut un comportament excepțional în localitate”, a declarat Voicu.

În Cugir mai sunt 4 veterani de război, Pamfil Aurel – 84 de ani, Mugescu Petru  – 97 de ani, Daboi Grigore – 92 de ani, Crăciun Ștefan – 93 de ani.

Facebook 

2 Comentarii

Gica 12 iulie 2018 at 18:10

Ne mor veteranii! Daca tot nu vreti sa-i pierdeti, impaiatii de pe acum!

Ionel 12 iulie 2018 at 23:57

La 84 de ani nu poate sa fie veteran de razboi,in 1945 avea doar 11 ani.Rusine sa va fie ca dezinformati poporul.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...