FOTO ȘTIREA TA: Râul Arieș, „inundat” de PET-uri după ploile din ultimele zile. „Oamenii trebuie educați și conștientizați că fac un râu imens naturii și lor înșiși”
Ploile de la sfârșitul săptămânii care au ridicat vizibil nivelul debitului râului Arieș și au adus sute de recipiente de plastic care plutesc pe apă şi au “înflorit” pe malurile neîngrijite ale albiei. Malurile nedesţelenite sunt pline de boscheţi şi vegetaţie transformate în coşuri pentru deşeurile care se prind de ramuri.
Râul Arieș a fost „inundat”, duminică, de pet-uri, de lemne şi alte deşeuri aduse de ape. În urma ploilor din ultimele zile, albia râului s-a umplut de mizerie.
În imaginile dezolante surprinse de un localnic şi trimise la adresa redacţiei ziarulunirea.ro, se pot observa sticle de plastic şi alte resturi care curg la vale pe Arieş. Nu au trecut decât două luni de la ultima acțiune de ecologizare a albiei râului, iar oamenii cer ajutorul autorităților pentru a stopa fenomenul și a curăța zona de gunoaie.
“Nu cu mult timp în urmă s-a făcut ecologizare… 2 luni, atât a ținut! Oare nu am putea obține sprijinul primăriilor de pe Arieș pentru a stopa nenorocirea asta?” spun locuitorii.
“Dacă nu au bun simț de acasă, oamenii trebuie educați. Mai cu forța, prin sancțiuni pentru cei ce aruncă aiurea în natură, pe malul râului sau pe câmp, sau prin vocea preotului în biserică care, de bine de rău, înca mai reprezintă o autoritate de care în general oamenii ascultă. Ideea de a arunca gunoaie la marginea râului e din moși strămoși că „așa am pomenit din neam în neam” însă, uite că gunoaiele în timp s-au schimbat, nu mai sunt cele de acum 100 ani când tot ce aruncau era biodegradabil, iar apa și pământul le descompunea. Acum, cel puțin 50% din gunoaie sunt toxice, nedegradabile și rămân și peste 100 de ani nedescompuse. Oamenii simpli nu înțeleg asta, ei se comportă prin automatisme fără să gândească, pentru că s-au obișnuit ca alții să gândească pentru ei…. Oamenii trebuie educați și conștientizați că fac un râu imens naturii și lor înșiși pentru iresponsabilitatea cu care tratează gunoaiele rezultate din consumul lor”, este părerea unui cetățean.
Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pagina noastră de Facebook sau pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.
[nggallery id=5722]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie Undeva în municipiul Alba Iulia, pe strada Emil Racoviță, prima zăpadă din iarna 2024 – 2025 nu adus motive de bucurie, ci mai degrabă revoltă din partea unui cetățean, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii