Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Studiu Eurostat: Românii, cei mai mobili cetăţeni apţi de muncă din UE

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un studiu al Biroului de statistică al Comisiei Europene – Eurostat arată că peste 19% dintre românii în categoria persoanelor apte de muncă – definită ca fiind cuprinsă între 20 şi 64 de ani – locuiau în anul 2017 în alte ţări din Uniunea Europeană.

Pe locurile următoare sunt Lituania (15%), Croaţia (14%), Portugalia (13,9%), Letonia (12,9%) şi Bulgaria (12.5%).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Persoanele cu educaţie superioară sunt mai mobile decât restul populaţiei. Astfel 32,4% din cetăţenii UE ce locuiesc într-un alt stat membru au studii superioare, în timp ce în cazul întregii populaţii a Uniunii Europene, nivelul este de 30,1%.

16,9% din românii apţi de muncă ce locuiesc în alte state UE au educaţie superioară, comparativ cu un nivel de 16,7% în ceea ce priveşte populaţia României.

Studiul, dat publicităţii luni, arată că 3,8% din cetăţenii UE apţi de muncă locuiau într-o altă ţară membră decât cea de origine. În urmă cu zece ani, media era de 2,5%.

Situaţia variază semnificativ între statele membre, de la 1,0% în Germania, la 19,7% în cazul României. Comparativ cu anul 2007, proporţia cetăţenilor români ce locuiesc în alte state UE a crescut cu 12,3 procente.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea