Rămâi conectat

Actualitate

Studiu Eurostat: Românii, cei mai mobili cetăţeni apţi de muncă din UE

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un studiu al Biroului de statistică al Comisiei Europene – Eurostat arată că peste 19% dintre românii în categoria persoanelor apte de muncă – definită ca fiind cuprinsă între 20 şi 64 de ani – locuiau în anul 2017 în alte ţări din Uniunea Europeană.

Pe locurile următoare sunt Lituania (15%), Croaţia (14%), Portugalia (13,9%), Letonia (12,9%) şi Bulgaria (12.5%).

Persoanele cu educaţie superioară sunt mai mobile decât restul populaţiei. Astfel 32,4% din cetăţenii UE ce locuiesc într-un alt stat membru au studii superioare, în timp ce în cazul întregii populaţii a Uniunii Europene, nivelul este de 30,1%.

16,9% din românii apţi de muncă ce locuiesc în alte state UE au educaţie superioară, comparativ cu un nivel de 16,7% în ceea ce priveşte populaţia României.

Studiul, dat publicităţii luni, arată că 3,8% din cetăţenii UE apţi de muncă locuiau într-o altă ţară membră decât cea de origine. În urmă cu zece ani, media era de 2,5%.

Situaţia variază semnificativ între statele membre, de la 1,0% în Germania, la 19,7% în cazul României. Comparativ cu anul 2007, proporţia cetăţenilor români ce locuiesc în alte state UE a crescut cu 12,3 procente.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea