Mircea Hava, președintele PNL Alba nu este de acord cu votul în partid pentru plângerea depusă de Ludovic Orban la adresa premierului
Mircea Hava, președintele PNL Alba și prim-vicepreședinte al partidului a declarat, joi, că Ludovic Orban nu ar fi trebuit să solicite un vot în Biroul Executiv pentru susţinerea plângerii penale la adresa premierului Viorica Dăncilă. El a completat că are aceeaşi poziţie ca şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.
Întrebat, într-o conferinţă de presă, care este opinia sa despre oportunitatea depunerii respectivei plângeri, Mircea Hava a răspuns că este aceeaşi cu a colegului său de la Oradea, Ilie Bolojan.
”Da, asta e şi poziţia mea. Şi, mai ales, că nu trebuia făcută. Ca persoană fizică, poţi să faci orice. (…). Având în vedere că e plângerea unei persoane fizice, eu aşa o consider, nu am nicio calitate, nu mă interesează (conţinutul plângerii – n.r.), eu nu am curiozităţi de genul ăsta”, a declarat Mircea Hava, citat de Agerpres. El a subliniat că demersul lui Orban este o chestiune privată şi că acesta nu a greşit ca cetăţean.
”Este o chestiune privată, făcută de domnul Orban, nici măcar de preşedintele partidului, că are şi această calitate, este şi inginer (…). Eu ştiu că toată chestiunea asta a inflamat şi acum (…). Nu am niciun comentariu, nici de bine, nici de rău. Şi vă spun cinstit, nici nu m-a pasionat. Pe mine mă pasionează alte lucruri. (…). Am o pasiune teribilă vizavi de Centenar”, a declarat Hava, primar al municipiului Alba Iulia.
El a precizat că nu a participat la şedinţa Biroului Executiv al PNL de marţi, în care s-a decis susţinerea demersului lui Ludovic Orban privind plângerea penală împotriva prim-ministrului: ”Nu am participat la şedinţa de marţi. (…). Ce să spun? A fost «cea mai mare gafă din lumea asta», na. Nu trebuia să se facă lucrul ăsta. Domnul Orban a făcut-o, era OK. Faptul că s-a pus susţinerea partidului deja a amestecat totul şi deja am început să discutăm…Nu e OK ce s-a întâmplat. În mod normal, se putea discuta în Birou şi este foarte bine că se discută, (…) dar nu ceri, domnule, susţinerea partidului. Asta nu trebuia făcută. Asta e părerea mea. Cred că mâine vine Ludovic aici şi o să-i spun. Eu nu am nicio problemă cu nimeni. Şi nu cred că cineva mă poate acuza pe mine că am o problemă cu Ludovic Orban. (…). Oricine poate să greşească, dar lucrurile trebuie corectate. Din punctul meu de vedere, ca cetăţean, nu a greşit”, a completat primarul din Alba Iulia.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, săptămâna trecută, că a depus, în ”calitate de cetăţean al României”, o sesizare privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii