// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Mircea Hava, președintele PNL Alba nu este de acord cu votul în partid pentru plângerea depusă de Ludovic Orban la adresa premierului

Mircea Hava, președintele PNL Alba și prim-vicepreședinte al partidului a declarat, joi, că Ludovic Orban nu ar fi trebuit să solicite un vot în Biroul Executiv pentru susţinerea plângerii penale la adresa premierului Viorica Dăncilă. El a completat că are aceeaşi poziţie ca şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, care este opinia sa despre oportunitatea depunerii respectivei plângeri, Mircea Hava a răspuns că este aceeaşi cu a colegului său de la Oradea, Ilie Bolojan.

”Da, asta e şi poziţia mea. Şi, mai ales, că nu trebuia făcută. Ca persoană fizică, poţi să faci orice. (…). Având în vedere că e plângerea unei persoane fizice, eu aşa o consider, nu am nicio calitate, nu mă interesează (conţinutul plângerii – n.r.), eu nu am curiozităţi de genul ăsta”, a declarat Mircea Hava, citat de Agerpres. El a subliniat că demersul lui Orban este o chestiune privată şi că acesta nu a greşit ca cetăţean.
”Este o chestiune privată, făcută de domnul Orban, nici măcar de preşedintele partidului, că are şi această calitate, este şi inginer (…). Eu ştiu că toată chestiunea asta a inflamat şi acum (…). Nu am niciun comentariu, nici de bine, nici de rău. Şi vă spun cinstit, nici nu m-a pasionat. Pe mine mă pasionează alte lucruri. (…). Am o pasiune teribilă vizavi de Centenar”, a declarat Hava, primar al municipiului Alba Iulia.

El a precizat că nu a participat la şedinţa Biroului Executiv al PNL de marţi, în care s-a decis susţinerea demersului lui Ludovic Orban privind plângerea penală împotriva prim-ministrului: ”Nu am participat la şedinţa de marţi. (…). Ce să spun? A fost «cea mai mare gafă din lumea asta», na. Nu trebuia să se facă lucrul ăsta. Domnul Orban a făcut-o, era OK. Faptul că s-a pus susţinerea partidului deja a amestecat totul şi deja am început să discutăm…Nu e OK ce s-a întâmplat. În mod normal, se putea discuta în Birou şi este foarte bine că se discută, (…) dar nu ceri, domnule, susţinerea partidului. Asta nu trebuia făcută. Asta e părerea mea. Cred că mâine vine Ludovic aici şi o să-i spun. Eu nu am nicio problemă cu nimeni. Şi nu cred că cineva mă poate acuza pe mine că am o problemă cu Ludovic Orban. (…). Oricine poate să greşească, dar lucrurile trebuie corectate. Din punctul meu de vedere, ca cetăţean, nu a greşit”, a completat primarul din Alba Iulia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, săptămâna trecută, că a depus, în ”calitate de cetăţean al României”, o sesizare privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Mircea Hava, președintele PNL Alba nu este de acord cu votul în partid pentru plângerea depusă de Ludovic Orban la adresa premierului

 1. aiudeanul 24.05.2018 la 23:52

  Păi tu ești PDL,cum să fi de acord cu ,,chitaristul!

 2. marius 25.05.2018 la 7:02

  Poate, poate se va deștepta întregul partidu. Sluga nu poate conduce un partid și un bufon nu poate oficia o ceremonie religioasă.
  Ps. Dorin o nouă solicitare din partea Domnului Roman. De această dată pe demnitate și curaj.

 3. ciclop 29.05.2018 la 17:26

  premarul “Piata Sfantul Asteapta” cati ani i-au trebuit “premarului ” sa termine piata agroalimentara din centrul orasului Alba Iulia !!!
  Va rog sa realizati un material scris si video cu aspecte din piata improvizata de domn-premar halva !!!