Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”PNL cere parlamentarilor PSD să retragă amendamentul care limitează dreptul primarilor de a fi realeși”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, solicit PSD să retragă amendamentul deputatului Ioan Darzu prin care se prevede ca primarii să poată deține limitat maxim două mandate, chiar și succesiv.

Am atras atenția, în cadrul Comisiei speciale pentru elaborarea Codului Administrativ, asupra faptului că, prin voința PSDragnea, aleșii locali legitimați prin votul popular sunt puși mai prejos decât prefecții, care sunt numiți politic. Dar pe care, probabil, nu îi alege decât șeful de partid.

Limitarea dreptului de a candida și de a fi ales mai multe mandate în funcția de primar este neconstitutională, dar și imorală, pentru că amendamentul deputatului Dârzu dorește limitarea mandatelor pentru primari, dar nu și pentru parlamentari. Probabil că, domnia sa, aflându-se la al doilea mandat de deputat se gândește și la următorul, iar dacă la primari vrea să limiteze, la parlamentari nu se pune!

Interesant este că, dacă va fi adoptat, amendamentul PSD ar lasa fără dreptul de a candida aproape 75 la sută din primarii PSD, care deja nu s-ar mai încadra în cerințele impuse, iată, chiar de PSD.

Consider că administrația publică necesită stabilitate în rândul funcționarilor, iar votul democratic trebuie să rămână cel care stabilește primarul, nu constrângeri de natură neconstituționale. Pe această cale, cer PSD să respingă la vot acest amendament nociv pentru democrație!

Deputat Florin ROMAN, vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea