Deputat Florin Roman: ”PNL cere parlamentarilor PSD să retragă amendamentul care limitează dreptul primarilor de a fi realeși”

În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, solicit PSD să retragă amendamentul deputatului Ioan Darzu prin care se prevede ca primarii să poată deține limitat maxim două mandate, chiar și succesiv.

Am atras atenția, în cadrul Comisiei speciale pentru elaborarea Codului Administrativ, asupra faptului că, prin voința PSDragnea, aleșii locali legitimați prin votul popular sunt puși mai prejos decât prefecții, care sunt numiți politic. Dar pe care, probabil, nu îi alege decât șeful de partid.

ELIT

Limitarea dreptului de a candida și de a fi ales mai multe mandate în funcția de primar este neconstitutională, dar și imorală, pentru că amendamentul deputatului Dârzu dorește limitarea mandatelor pentru primari, dar nu și pentru parlamentari. Probabil că, domnia sa, aflându-se la al doilea mandat de deputat se gândește și la următorul, iar dacă la primari vrea să limiteze, la parlamentari nu se pune!

Interesant este că, dacă va fi adoptat, amendamentul PSD ar lasa fără dreptul de a candida aproape 75 la sută din primarii PSD, care deja nu s-ar mai încadra în cerințele impuse, iată, chiar de PSD.

Consider că administrația publică necesită stabilitate în rândul funcționarilor, iar votul democratic trebuie să rămână cel care stabilește primarul, nu constrângeri de natură neconstituționale. Pe această cale, cer PSD să respingă la vot acest amendament nociv pentru democrație!

Deputat Florin ROMAN, vicepreședinte PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

marius 28 mai 2018 at 15:01

Doamne, omul asta numai cere si solicita. Oare stie sa si ofere?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...