FOTO. Semifinala Concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”: Întrebările, liceele calificate și punctajele obținute de elevi
Semifinala Concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” a avut loc, luni, la Sala Unirii din Alba Iulia. Competiția a ajuns în acest an la a VII-a ediție, iar pentru cele patru locuri în finală s-au înscris cinci licee: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian, Colegiul Național Militar Mihai Viteazul și Liceul de Arte Regina Maria.
Întrebările:
Rezultatele:
Liceul de Arte ”Regina Maria” – 14 puncte
Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” – 10 puncte
Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” – 8 puncte
Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” – 5 puncte
Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan – 4 puncte
Primele 4 licee s-au calificat în finala care va avea loc joi, 29 martie, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall.
Concursul, care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.
Reamintim că fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din 4 elevi, care trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.
Astfel, în semifinală au fost 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.
Din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan nu a câștigat niciodată concursul, iar Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian este câștigătorul ultimei ediții a concursului.
Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
[nggallery id=5351]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii