FOTO. Semifinala Concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”: Întrebările, liceele calificate și punctajele obținute de elevi

Paul Voicu - Primar 2020

Semifinala Concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” a avut loc, luni, la Sala Unirii din Alba Iulia. Competiția a ajuns în acest an la a VII-a ediție, iar pentru cele patru locuri în finală s-au înscris cinci licee: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian, Colegiul Național Militar Mihai Viteazul și Liceul de Arte Regina Maria.

Întrebările:

ELIT

 

Mihail David - 2020

Rezultatele:

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Liceul de Arte ”Regina Maria” – 14 puncte

Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” – 10 puncte

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” – 8 puncte

Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” – 5 puncte

Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan – 4 puncte

Primele 4 licee s-au calificat în finala care va avea loc joi, 29 martie, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall.

Concursul, care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

Reamintim că fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din 4 elevi, care trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.

Astfel, în semifinală au fost 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan  nu a câștigat niciodată concursul, iar Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian  este câștigătorul ultimei ediții a concursului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...