Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Semifinala Concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”: Întrebările, liceele calificate și punctajele obținute de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Semifinala Concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” a avut loc, luni, la Sala Unirii din Alba Iulia. Competiția a ajuns în acest an la a VII-a ediție, iar pentru cele patru locuri în finală s-au înscris cinci licee: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian, Colegiul Național Militar Mihai Viteazul și Liceul de Arte Regina Maria.

Întrebările:

 

Rezultatele:

Liceul de Arte ”Regina Maria” – 14 puncte

Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” – 10 puncte

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” – 8 puncte

Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” – 5 puncte

Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan – 4 puncte

Primele 4 licee s-au calificat în finala care va avea loc joi, 29 martie, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall.

Concursul, care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

Reamintim că fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din 4 elevi, care trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.

Astfel, în semifinală au fost 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan  nu a câștigat niciodată concursul, iar Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian  este câștigătorul ultimei ediții a concursului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

[nggallery id=5351]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea