Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Autostrada Sebeș-Turda – Au început lucrările la nodul rutier Sebeș. Constructorul a deplasat primele utilaje în zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe autostrada Sebeș-Turda, în zona nodului rutier Sebeș, au început, chiar dacă timid deocamdată din cauza lapoviței, primele lucrări. Sambătă, 24 februarie, constructorul a deplasat în teren și primele utilaje.

După ce în timpul săptămânii antreprenorul a executat lucrările de trasare în zona nodului rutier Sebeș, sâmbătă dimineața, primele utilaje își făceau deja simțită prezența în teren. Primele lucrări care vor fi executate sunt 2 bretele mici, pe o singură bandă pe sens, care vor lega A10 de drumul național și care se vor înțepa în cele două sensuri giratorii existente.

Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis vineri, 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – A fost pusă prima grindă cu lansatorul de grinzi la podul peste râul Mureș

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

[nggallery id=5233]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea