Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Echipa ArmyBot a Colegiului Militar din Alba Iulia, pe locul 8 la competiția de robotică FirstTechChallenge de la Cluj-Napoca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 17 februarie 2018, echipa de robotica a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” a participat la primul meci regional din cadrul competiţiei naţionale de robotică FirstTechChallenge desfăşurat la Cluj-Napoca.

Potrivit site-ului Asociaţiei Naţie prin Educaţie, la primul regional s-au înscris în competiţie 25 de echipe din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrita, Cugir, Dej, Sibiu, Targu Mures, Deva, Turda, Oradea, Petrila, Satu Mare, Zalau, Miercurea Ciuc, Suceava si Timisoara. Echipa ArmyBot a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia (Bogdan Cătană, Cristian Curta, Horaţiu Creţ, Ştefan Negrea, Denis Lăzăroae, Sebastian Stanciu, Cristian Faur, George Radu, Nicolae Ilie, Nemţov Miodrag, Andrei Toma, Alexandru Apetrei, Denis Tătar, Costin Peiu şi  profesorii Dorina Filipescu şi Luminiţa Marian) s-a clasat pe locul 8.

Experienţa acumulată, efortul în echipă, munca intensă îi determină şi motivează să participe la următorul meci regional de la Bucureşti, din 10 martie a.c. În tot acest demers, cei 15 elevi au fost susţinuţi şi sprijiniţi de oameni care apreciază curajul şi perseverenţa lor.

Astfel, au primit spijin financiar din partea Filialei Judeţene,,Sarmisegetusa” a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Hunedoara, subfiliala ,,Sargeţia” Deva, Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere ,,Valea Jiului”, Primăriei municipiului Vulcan, Comitetului de părinţi al colegiului, Firmei Errea Arad, Firmei Prompt Curier Mureş şi Firmei Albaco Exim din Alba Iulia. Pentru tot acest ajutor, echipa ArmyBot le aduce calde mulţumiri.

Acest proiect educaţional, aflat în al doilea an de desfăşurare, susţine munca în echipă, valorificarea cunoştinţelor de matematică, IT, fizică şi tehnică, încurajând tinerii pasionaţi să construiasca un robot de la zero, cu piesele primite şi achiziţionate, la care se adaugă şi cele proiectate şi realizate la imprimate 3D. Robotul rezultat trebuie să execute cu acurateţe diverse comenzi. In etapele regionale, în cadrul unei atmosfere de concurs, elevii au ocazia să testeze roboţii respectând toate rigorile competiţiei, să schimbe impresii şi experienţe, să-şi facă prieteni, să-şi îmbunătăţească metodele sau strategia de lucru în echipă . Etapele regionale vor fi urmate de faza finală care va avea loc pe 23-25 martie, la Bucuresti, la Sala Polivalentă, iar 4 echipe premiate vor participa la campionatul mondial din America.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea