Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Test auto pe Autostrada Sebeș-Turda, între nodurile Turda și Aiud, pe loturile unde CNAIR tergiversează recepția și deschiderea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Membrii Asociației Pro Infrastructură au publicat un material video realizat vineri 16 februarie 2018, pentru a demonstra că Autostrada A10 între nodurile Turda și Aiud este pregătită pentru a primi traficul rutier.

Potrivit Asociației, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere tergiversează recepția și deschiderea a 28,75 km pe loturile 3 (Tirrena Scavi) și 4 (Porr), deși se poate circula în perfectă siguranță cu viteza maximă permisă pe autostradă atât pe tronsonul Decea-Turda, precum și pe Decea-Aiud, acesta din urmă fiind gata încă de la finalul lunii noiembrie 2017.

Citește și: Autostrada Sebeş – Turda, nodul rutier Sebeș: a primit autorizaţie de construire. 75 de milioane lei și 18 luni termen de execuție, pentru italienii de la Pizzarotti

În cadrul discuțiilor din ultimele luni dintre CNAIR, constructorul Porr și consultantul de pe lotul 4, data pentru efectuarea recepției la terminarea lucrărilor pe acest contract a fost stabilită pentru ziua de ieri, 15.02.2018. Constructorul a confirmat în repetate rânduri această dată, asumându-și că va finaliza în timp util lucrările supuse recepției. CNAIR a promis că va efectua testele necesare prin CESTRIN și că se va prezenta cu rezultatele obținute pe 15.02.2018. Însă ieri oficialii CNAIR nu au ajuns pe șantier.

YouTube video

„Lucrările aferente autostrăzii au fost finalizate. Porr și-a respectat partea de înțelegere. Ce a făcut CNAIR? În stilul caracteristic din ultimul an, a lipsit, nu a trimis nicio notificare în acest sens și a demonstrat încă odată ce partener „serios” este statul român. Coincidență sau nu, zilele acestea, consultantul plătit de CNAIR a început să „găsească” diferite defecte pe tronsonul de autostradă, cum ar fi un podeț de beton neconform de pe drumul de întreținere, un gard de protecție netensionat și alte nimicuri (care, chiar dacă ar fi probleme reale, pot fi rezolvate după ce se dă drumul la trafic).

În timp ce CNAIR încearcă să intimideze constructorul folosindu-se de consultant, căutând nod în papură și întârziind nejustificat deschiderea circulației, pe drumul național paralel (DN1) a avut loc chiar aseară un accident grav! În imaginea capturată de pe Waze (atașată mai jos) puteți observa lungimea coloanei de mașini care s-a format. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă autostrada ar fi fost deschisă!

Solicităm din nou oficialilor CNAIR să renunțe la orgolii, la aceste dispute neproductive cu antreprenorii și să fie responsabili pentru că oamenii își riscă viața pe drumul național paralel în loc să circule în condiții de siguranță maximă pe autostradă!”, au precizat reprezentanții Asociației.

Sursa: Asociația Pro Infrastructură, forumul peundemerg


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea