Autostrada Sebeş – Turda, nodul rutier Sebeș: a primit autorizaţie de construire. 75 de milioane lei și 18 luni termen de execuție, pentru italienii de la Pizzarotti

Autostrada Sebeş-Turda, lotul 1, nodul rutier Sebeș, a primit autorizaţie de construire, fapt care permite deblocarea lucrărilor în acest loc. 75 de milioane și 18 luni termen, conform autorizației. În mod normal, la finalul lui 2019 lucrările ar trebui să fie gata. 

Ministerul Transporturilor a emis vineri, 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

Din cauză că pe acest lot au fost înregistrate mai multe probleme, precum descoperirea de situri arheologice sau exproprieri rămase nerezolvate, termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit până la finele anului viitor.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

eu 16 februarie 2018 at 15:35

si mai trebuie sa primeasca inca un AC pentru cele 5 hectare care trebuie exproprietate din acest nod 🙂 au AC doar pe culoarul initial..

Albaiulean 16 februarie 2018 at 17:46

Daca Ceausescu mai traia,autorizatia de constructie la autostrada se emitea intr-o zi si nu se taragana ca in aceste momente…! Cum dracu stat la stat amana ceva foarte important, ca autorizatia care trebuie emisa prima data !Ministrii ai transporturilor de 2 bani,pe care nu-i pedepseste nimeni.Cine circula pe autostrada ,pe traseul mun.Sebes observa ca de langa Daia Romana si pana la Secas -Ivinis terenul agricol nu e lucrat d-le ,ministru Daia.Poate ati vazut la TV cum un ciobanas tinerel l-a luat la misto pe acest ministru Daia,care e cam aerian ca si cel al transporturilor….!!!!!!E mult teren nelucrat in ROU SI PRIMARII impreuna cu Directia Agricola AB par nepasatori !!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...