FOTO/VIDEO: Test auto pe Autostrada Sebeș-Turda, între nodurile Turda și Aiud, pe loturile unde CNAIR tergiversează recepția și deschiderea

Membrii Asociației Pro Infrastructură au publicat un material video realizat vineri 16 februarie 2018, pentru a demonstra că Autostrada A10 între nodurile Turda și Aiud este pregătită pentru a primi traficul rutier.

Potrivit Asociației, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere tergiversează recepția și deschiderea a 28,75 km pe loturile 3 (Tirrena Scavi) și 4 (Porr), deși se poate circula în perfectă siguranță cu viteza maximă permisă pe autostradă atât pe tronsonul Decea-Turda, precum și pe Decea-Aiud, acesta din urmă fiind gata încă de la finalul lunii noiembrie 2017.

Citește și: Autostrada Sebeş – Turda, nodul rutier Sebeș: a primit autorizaţie de construire. 75 de milioane lei și 18 luni termen de execuție, pentru italienii de la Pizzarotti

În cadrul discuțiilor din ultimele luni dintre CNAIR, constructorul Porr și consultantul de pe lotul 4, data pentru efectuarea recepției la terminarea lucrărilor pe acest contract a fost stabilită pentru ziua de ieri, 15.02.2018. Constructorul a confirmat în repetate rânduri această dată, asumându-și că va finaliza în timp util lucrările supuse recepției. CNAIR a promis că va efectua testele necesare prin CESTRIN și că se va prezenta cu rezultatele obținute pe 15.02.2018. Însă ieri oficialii CNAIR nu au ajuns pe șantier.

„Lucrările aferente autostrăzii au fost finalizate. Porr și-a respectat partea de înțelegere. Ce a făcut CNAIR? În stilul caracteristic din ultimul an, a lipsit, nu a trimis nicio notificare în acest sens și a demonstrat încă odată ce partener „serios” este statul român. Coincidență sau nu, zilele acestea, consultantul plătit de CNAIR a început să „găsească” diferite defecte pe tronsonul de autostradă, cum ar fi un podeț de beton neconform de pe drumul de întreținere, un gard de protecție netensionat și alte nimicuri (care, chiar dacă ar fi probleme reale, pot fi rezolvate după ce se dă drumul la trafic).

În timp ce CNAIR încearcă să intimideze constructorul folosindu-se de consultant, căutând nod în papură și întârziind nejustificat deschiderea circulației, pe drumul național paralel (DN1) a avut loc chiar aseară un accident grav! În imaginea capturată de pe Waze (atașată mai jos) puteți observa lungimea coloanei de mașini care s-a format. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă autostrada ar fi fost deschisă!

Solicităm din nou oficialilor CNAIR să renunțe la orgolii, la aceste dispute neproductive cu antreprenorii și să fie responsabili pentru că oamenii își riscă viața pe drumul național paralel în loc să circule în condiții de siguranță maximă pe autostradă!”, au precizat reprezentanții Asociației.

Sursa: Asociația Pro Infrastructură, forumul peundemerg

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Costel 16 februarie 2018 at 16:36

Daca nu cotizati!!

Vasile 16 februarie 2018 at 17:33

Dragilor, statul psd-ist
NU ARE BANI SA DECONTEZE LUCRARILE. IN CLIPA IN CARE SE FACE RECEPTIA SE EMITE SI FACTURA!!!!!!!!!!!

!!!!!! 16 februarie 2018 at 17:43

A,stiti voi povestea cu iepurele,care a luat bataie ,cand nu avea sapca,la fel a luat-o si cand si-a pus sapca,morala ,Ponta a fortat inaugurarea si si-a luat-o,acestia daca au constatat ca latimea bretelelor de iesire nu sunt conforme cu proiectul,ca abia te incadrezi cu un SUV,grosimea bitumului ,care pe ploaie,la umed,devine periculos,aceste cauze voi nu le vedeti? Sistemul de iluminare,nu e totuna sa-ti consume 10 sau 20 kw….. Stiti ,ne place noua sa ne bagam in seama.

Bagatorul de seama 16 februarie 2018 at 20:23

Hop si tu ca nu e pe bani!
Se discuta de tronsonul IV construit de Porr.
Tu te referi la tronsonul III facut de Tirena Scavi.
Dar ce conteaza ca noi stam ca prostii in trafic. Important sa bati si tu la tastatura…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...