Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Autostrada Sebeş – Turda: Recepţia Lotului 4 ar putea avea loc abia în martie. CNAIR: Nu se va putea circula pe el până când nu va fi deschis şi lotul 3

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), recepţia lotului 4 al autostrăzii Sebeş – Turda ar putea avea loc abia în luna martie dar nu se va putea circula pe el până când nu va fi deschis şi lotul vecin.

„Consultantul a avut o discuţie cu noi. Nu recomandă recepţia mâine. Continuăm discuţiile cu constructorul pentru a stabili data recepţiei”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: O scurtă filmare aeriană cu zona nodului Alba Iulia Nord (zona Pârâul Iovului), parte din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, publicată de forumul pe unde merg .ro,  realizată de un membru al Asociației Pro Infrastructură

Reprezentantul CNAIR a spus că nu sunt finalizate toate lucrările supuse recepţiei, printre care: şanţuri, taluze, drumuri tehnologice garduri şi alte elemente de siguranţă.

„În momentul în care se va stabili data recepţiei, vom anunţa. Ar putea fi în martie”, a continuat Şerbănescu.

Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit companiei austriece PORR în aprilie 2014 şi este în valoare de 470 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014, iar termenul iniţial de finalizare a acestora era martie 2016.

Chiar dacă va fi efectuată recepţia, pe lotul 4 nu se va putea circula însă până când nu va fi deschis şi lotul 3.

Citește și:  Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 2 rămâne ”în aer”, fără unul dintre constructori? Euro Construct Trading `98 a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori

„Depinde de modul în care constructorul lotului 3 înţelege să corecteze neconformităţile pentru a putea fi efectuată recepţia”, a mai spus reprezentantul CNAIR.

Luna trecută, recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost amânată cu 90 de zile, din cauza problemelor de rugozitate şi planeitate constatate în cadrul inspecţiei din 9 ianuarie, a spus atunci pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. În replică, un reprezentant al constructorului a spus că şefii de la Drumuri dau dovadă de rea-voinţă şi că noua şosea este gata încă de anul trecut.

Citește și:  FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Utilaj impresionant adus de constructor în zona viitorului pod peste râul Mureș pentru a muta grinzi de peste 100 de tone

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei (circa 80% din estimarea inițială a CNAIR de 532 milioane de lei).

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, le-a atras atenţia constructorilor marţi, în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor, că nu vor fi recepţionate autostrăzi cu probleme.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea