Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 2 rămâne ”în aer”, fără unul dintre constructori? Euro Construct Trading `98 a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Euro Construct Trading `98, una dintre marile companii de construcții românești a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori, informeaza Profit.ro. Compania ar avea restanțe de peste 371 de milioane de lei și și-a cerut singură insolvența, înainte ca judecătorii să apuce să se pronunțe în cazul unei cereri similare formulată de o parte dintre creditori, printre care și grupul UTI.

Datele financiare analizate de Profit.ro relevă că Euro Construct Trading `98 a avut profit de la an la an, dar că simultan datoriile companiei au crescut, ajungând în la 371,1 milioane lei. Compania are la rândul ei de recuperat creanțe de 241,4 milioane lei.

Euro Construct Trading ’98 derulează în prezent mai multe contracte de drumuri și autostrăzi, dar și de reabilitări urbane.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO, Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2. În ciuda vremii favorabile se lucrează pe doar două porțiuni

Firma românească este asociată cu Aktor în construcția Lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda (24 km, stadiu 44%).

În acest caz ar exista 3 soluții: să continue lucrările fiind în insolvență, lucru puțin probabil, având în vedere că foarte mulți subcontractanți, care au sume importante de încasat, nu au primit banii și nu mai sunt dispuși să lucreze; să continue lucrările doar firma grecească Aktor sau să se ajungă la o reziliere de contract, care va presupune ulterior o nouă licitație penrntru Lotul 2 al autostrăzii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea