Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 2 rămâne ”în aer”, fără unul dintre constructori? Euro Construct Trading `98 a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Euro Construct Trading `98, una dintre marile companii de construcții românești a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori, informeaza Profit.ro. Compania ar avea restanțe de peste 371 de milioane de lei și și-a cerut singură insolvența, înainte ca judecătorii să apuce să se pronunțe în cazul unei cereri similare formulată de o parte dintre creditori, printre care și grupul UTI.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Datele financiare analizate de Profit.ro relevă că Euro Construct Trading `98 a avut profit de la an la an, dar că simultan datoriile companiei au crescut, ajungând în la 371,1 milioane lei. Compania are la rândul ei de recuperat creanțe de 241,4 milioane lei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Euro Construct Trading ’98 derulează în prezent mai multe contracte de drumuri și autostrăzi, dar și de reabilitări urbane.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO, Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2. În ciuda vremii favorabile se lucrează pe doar două porțiuni

Firma românească este asociată cu Aktor în construcția Lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda (24 km, stadiu 44%).

În acest caz ar exista 3 soluții: să continue lucrările fiind în insolvență, lucru puțin probabil, având în vedere că foarte mulți subcontractanți, care au sume importante de încasat, nu au primit banii și nu mai sunt dispuși să lucreze; să continue lucrările doar firma grecească Aktor sau să se ajungă la o reziliere de contract, care va presupune ulterior o nouă licitație penrntru Lotul 2 al autostrăzii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Horea 14 februarie 2018 at 15:41

Sa preia lucrarile cei care au terminat Lotul 3.
Sunt (au fost) cei mai HARNICI !

Eu 14 februarie 2018 at 18:50

Au terminat doar pt ca nu au respectat detaliile tehnice cum erau scrise,dupa cum se vede din amanarile de receptie! Dar pt multi nu conteaza sa fie facut lucrul asa cum trebuie,doar sa fie asfaltul gata!

hotii 15 februarie 2018 at 12:39

Dar despre furturile masive de motorina de pe santierele autostrazii nu zice nimeni nimic ?

Comentariile sunt oprite