Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 2 rămâne ”în aer”, fără unul dintre constructori? Euro Construct Trading `98 a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Euro Construct Trading `98, una dintre marile companii de construcții românești a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori, informeaza Profit.ro. Compania ar avea restanțe de peste 371 de milioane de lei și și-a cerut singură insolvența, înainte ca judecătorii să apuce să se pronunțe în cazul unei cereri similare formulată de o parte dintre creditori, printre care și grupul UTI.

Datele financiare analizate de Profit.ro relevă că Euro Construct Trading `98 a avut profit de la an la an, dar că simultan datoriile companiei au crescut, ajungând în la 371,1 milioane lei. Compania are la rândul ei de recuperat creanțe de 241,4 milioane lei.

Euro Construct Trading ’98 derulează în prezent mai multe contracte de drumuri și autostrăzi, dar și de reabilitări urbane.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO, Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2. În ciuda vremii favorabile se lucrează pe doar două porțiuni

Firma românească este asociată cu Aktor în construcția Lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda (24 km, stadiu 44%).

În acest caz ar exista 3 soluții: să continue lucrările fiind în insolvență, lucru puțin probabil, având în vedere că foarte mulți subcontractanți, care au sume importante de încasat, nu au primit banii și nu mai sunt dispuși să lucreze; să continue lucrările doar firma grecească Aktor sau să se ajungă la o reziliere de contract, care va presupune ulterior o nouă licitație penrntru Lotul 2 al autostrăzii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea