Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Din „improvizaţie” a ajuns golgheterul turului Ligii a 3-a! Andrei Făgărăşanu (Metalurgistul Cugir), principalul marcator din eşalonul terţ, alături de Daniel Benzar (FCSB 2)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Făgărăşanu (26 de ani) a ajuns sub Drăgana în intersezon, iar flerul antrenorului Călin Moldovan l-a transformat pe fostul mijlocaş într-un atacant de temut, echipierul Metalurgistului Cugir devenind golgheterul Ligii a 3-a, cu 14 reuşite în tur (jumătate din totalul propriei formaţii), la egalitate cu Daniel Benzar (FCSB 2), ce a evoluat şi în Liga 1, marcând în două rânduri pentru formaţia lui Nicolae Dică, împrumutat acum la FC Voluntari.

Liga a 3-a a intrat în vacanţă până în 3 martie, lideri fiind Aerostar Bacău, Progresul 1944 Spartac, ACS Petrolul 52, ACS Şirineasa şi “U” Cluj. Însă niciuna dintre ocupantele primei poziţii nu a reuşit să ofere şi cel mai bun marcator al turului, această onoare revenindu-le celor de la FCSB 2 şi Metalurgistul Cugir, clasate în afara podiumului. Primul loc în clasamentul general al celor mai buni marcatori din Liga a 3-a le-a revenit lui Daniel Benzar (FCSB 2) şi Andrei Făgărăşanu (Cugir), ambii cu câte 14 reuşite, fiecare înscriind de câte trei ori din punctul cu var.

*Făgărăşanu a marcat jumătate din golurile Cugirului

Golgeterul cugirenilor a ajuns vedeta echipei după ce antrenorul Călin Moldovan a decis să îi schimbe postul. Sosit în vară de la Cetate Deva, mijlocaşul de bandă Andrei Făgărăşanu a fost reprofilat ca atacant, din lipsă de soluţii în avanposturile cugirenilor, după ce Stoianof a plecat, iar negocierile cu Luduşan au rămas fără rezultat. Făgărăşanu a reuşit să înscrie mai mult de jumătate dintre golurile echipei sale, Metalurgistul încheind turul cu un total de 27 de reuşite. Golgeterul cugirenilor a marcat în opt din cele 13 partide în care a evoluat, reuşind o triplă şi patru duble.

*Benzar, singurul jucător cu cinci goluri într-un meci

Cel mai mic dintre fraţii Benzar care evoluează pentru FCSB a evoluat doar de şapte ori pentru “satelit”, reuşind o medie de două goluri pe meci, cele 14 goluri marcate reprezentând fix o treime din totalul echipei. Recordul personal al mijlocaşului din Timişoara, dar şi al întregului tur, a fost de cinci goluri într-un singur meci (10-2 cu Delta Dobrogea), iar în runda a noua acesta a marcat de patru ori în poarta nou-promovatei Agricola Borcea.

Conform statisticii publicate de Federaţia Română de Fotbal, la doar un gol distanţă de cei doi lideri s-au aflat cei mai buni marcatori ai Aerostarului (Cătălin Vraciu) şi Progresului Spartac (Ciprian Stanciu), două dintre campioanele de iarnă. Clasamentul general mai cuprinde alţi 12 jucători care au marcat de cel puţin 10 ori în prima parte a sezonului. Babei (KSE) şi Fotescu (Axiopolis) au atins 12 goluri, în timp ce patru jucători din Seria a doua, Clătinici (Înainte Modelu), Bucă (Unirea Slobozia), Adrian Voicu (FC Voluntari 2) şi Nechita (Progresul Spartac) au înscris de 11 ori. Seria a treia şi a patra s-au oprit la “cota” 10: Arnăutu (Petrolul Ploieşti 52) şi Ştefan Cîrjan (Domneşti) au fost cei mai buni marcatori din Seria a treia, în timp ce clasamentul Seriei a patra i-a avut în frunte pe Sulea (Cermei, fost la Unirea Alba Iulia), Baranyi (Ghiroda), Al. Popescu (CSU Craiova 2) şi Bozian (CSM Lugoj).

Sursa: frf


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea