Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, CSU Alba Iulia – CSBT Alexandria 79-63 | Universitarele au furnizat surpriza și și-au luat revanșa!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia s-a revanșat în fața formației CSBT Alexandria, pe care a învins-o în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, scor 79-63 (13-17, 21-16, 26-18, 19-12), meci contând pentru prima etapă a returului Ligii Naționale de bschet feminin.

Umilința pe care a înregistrat-o antrenorul Manuel Rodriguez la debutul pe banca studentelor (48-88) nu a fost uitată, iar studentele au reușit să furnizeze supriza rundei și să învingă ocupanta locului secund, ce venea în Cetatea Marii Uniri cu 4 victorii succesive la activ. Cu Radovic și Morissette în mare formă (au înscris 50 din totalul celor 76 de puncte), CSU a dat lovitura, cele două baschetbaliste făcând practic diferența.

Venite după două eșecuri la rând, albaiuliencele au început ezitant, iar vizitatoarele au câștigat primul sfert, după ce au condus cu 13-7 la un moment dat, la o diferență de două posesii 17-13! În al doilea parțial, elevele lui Mădălin Piperea s-au distanțat la 21-13, dar impulsionate de Morissette albaiuliencele au egalat la 23 în minutul 14. CSU a ridicat nivelul prestației și a reușit să echilibreze disputa și să întoarcă tabela în favoarea sa, scorul la pauză fiind 34-33.

*De neoprit în sfertul al treilea!

Gazdele au pornit în trombă după pauza mare, când au avut o perioadă excelentă, în care au fost de neoprit, iar cu un „intermediar” de 10-3 s-au distanțat pe tabelă (Radovic marcând 8 puncte consecutive). Spectatorii au început să spere, ecartul s-a mărit până la 44-36. A fost cea mai intensă perioadă a jocului, înaintea ultimelor 10 minute scorul devenind 60-51.

CSU a ajuns la 15 puncte diferență, apoi Alexandria a revenit s-a apropiat periculos (66-60, la jumătatea ultimului sfert), dar Morissette (cea mai bună marcatoare a întâlnirii) a izbutit un coș de 3 puncte ce a liniștit oarecum confruntarea, până la final teleormănencele nemarcând deloc, iar gazdele au încheiat cu mare stil, un „run” de 8 puncte. A doua jumătate a jocului, una în care CSU Alba Iulia a avut o evoluție excelentă a smuls și aplauzele fanilor din sală, care au început să-și susțină favoritele.

Până la finalul anului, universitarele vor mai întâlni CSM Satu Mare, pe teren propriu, în 23 decembrie, respectiv o deplasare la Tg. Mureş (28 decembrie).

Au marcat Ashley Morrissette – 29 de puncte, Ana Radovici – 21, Jessica January – 14 puncte (10 recuperări, „double-double”), Lejla Omerbasic – 5, Tyshara Fleming –  4, Alina Crăciun – 4, Marta Fodor – 2; Andreea Fleșer, Cristiana Cutaş, Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5028]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea