Rămâi conectat

Sport

FOTO, CSU Alba Iulia – CSBT Alexandria 79-63 | Universitarele au furnizat surpriza și și-au luat revanșa!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia s-a revanșat în fața formației CSBT Alexandria, pe care a învins-o în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, scor 79-63 (13-17, 21-16, 26-18, 19-12), meci contând pentru prima etapă a returului Ligii Naționale de bschet feminin.

Umilința pe care a înregistrat-o antrenorul Manuel Rodriguez la debutul pe banca studentelor (48-88) nu a fost uitată, iar studentele au reușit să furnizeze supriza rundei și să învingă ocupanta locului secund, ce venea în Cetatea Marii Uniri cu 4 victorii succesive la activ. Cu Radovic și Morissette în mare formă (au înscris 50 din totalul celor 76 de puncte), CSU a dat lovitura, cele două baschetbaliste făcând practic diferența.

Venite după două eșecuri la rând, albaiuliencele au început ezitant, iar vizitatoarele au câștigat primul sfert, după ce au condus cu 13-7 la un moment dat, la o diferență de două posesii 17-13! În al doilea parțial, elevele lui Mădălin Piperea s-au distanțat la 21-13, dar impulsionate de Morissette albaiuliencele au egalat la 23 în minutul 14. CSU a ridicat nivelul prestației și a reușit să echilibreze disputa și să întoarcă tabela în favoarea sa, scorul la pauză fiind 34-33.

*De neoprit în sfertul al treilea!

Gazdele au pornit în trombă după pauza mare, când au avut o perioadă excelentă, în care au fost de neoprit, iar cu un „intermediar” de 10-3 s-au distanțat pe tabelă (Radovic marcând 8 puncte consecutive). Spectatorii au început să spere, ecartul s-a mărit până la 44-36. A fost cea mai intensă perioadă a jocului, înaintea ultimelor 10 minute scorul devenind 60-51.

CSU a ajuns la 15 puncte diferență, apoi Alexandria a revenit s-a apropiat periculos (66-60, la jumătatea ultimului sfert), dar Morissette (cea mai bună marcatoare a întâlnirii) a izbutit un coș de 3 puncte ce a liniștit oarecum confruntarea, până la final teleormănencele nemarcând deloc, iar gazdele au încheiat cu mare stil, un „run” de 8 puncte. A doua jumătate a jocului, una în care CSU Alba Iulia a avut o evoluție excelentă a smuls și aplauzele fanilor din sală, care au început să-și susțină favoritele.

Până la finalul anului, universitarele vor mai întâlni CSM Satu Mare, pe teren propriu, în 23 decembrie, respectiv o deplasare la Tg. Mureş (28 decembrie).

Au marcat Ashley Morrissette – 29 de puncte, Ana Radovici – 21, Jessica January – 14 puncte (10 recuperări, „double-double”), Lejla Omerbasic – 5, Tyshara Fleming –  4, Alina Crăciun – 4, Marta Fodor – 2; Andreea Fleșer, Cristiana Cutaş, Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5028]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea