Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. S-a deschis Parcul sărbătorilor de iarnă, la Alba Iulia: Patinoar, căsuțe ca-n povești, cupolă de lumini, brad artificial și colinde

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Piața Cetății din Alba Iulia s-a deschis, miercuri seara, Parcul sărbătorilor de iarnă, aici fiind amenajate mai multe căsuțe, un patinoar, o scenă pe care artiști și tineri cântă colinde și un brad artificial. Toate acestea sunt acoperite de o cupolă imensă de lumini.

Autoritățile au început amenajarea Parcului sărbătorilor de iarnă de aproape o lună, acesta fiind inaugurat miercuri seara în prezența mai multor tineri, copii și a oficialităților locale. Cu această ocazie au avut loc concerte de colinde și s-a deschis patinoarul. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și zeci de copii au numărat descrescător, iar apoi miile de luminițe s-au aprins.

Principala schimbare față de anii trecuți a Parcului este cupola de lumini, care în această iarnă se întinde pe o suprafață mult mai vastă, de 2.800 de metri pătrați. 

De la căsuțele de lemn, ce creează o atmosferă de poveste, se poate comercializa vin fier, produse hand-made, clătite, ciocolată de casă, obiecte cu identitatea vizuală a municipiului Alba Iulia ce pot fi oferite cadou, respectiv produse de artizanat. Lângă ele se află linghispir pentru copii, iar în partea opusă o mică iesle.

Și în acest an a fost amenajat un patinoar artificial de dimensiuni medii, iar o prețul pentru o oră este de 5 lei, acesta fiind deschis zilnic între orele 10.00 și 22.00.

Parcul sărbătorilor de iarnă va funcționa în perioada decembrie 2017 – februarie 2018.

În acest an, pentru iluminat și împodobirea întregului oraș cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Alba Iulia a avut un buget de 300.000 de euro.

YouTube video

[nggallery id=4990]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal Ieri, 16 august 2024, în jurul orei 12.50, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea- Deva au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea