Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: Manifestare consacrată Zilei Naționale a României, la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Miercuri, 29 noiembrie începând cu ora 10.00, pe platoul din incinta Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir s-a desfășurat un emoționant eveniment consacrat Zilei Naționale a României, la care au luat parte toți elevii unității de învățământ.

Manifestarea dedicată marelui act istoric de la 1 decembrie 1918 a fost organizată de consilierul educativ prof. Luminița Zgubea, cu sprijinul unor cadre didactice și susținut de către directorul instituției, prof. Stela Țârlea. După intonarea Imnului Național al României, a luat cuvântul profesoara Stela Țârlea, care a vorbit despre importanța și semnificația actului de la 1 Decembrie 1918, moment de cotitură în istoria României, înscriind-o în mod decisiv pe calea devenirii sale. O scurtă evocare istorică a evenimentului a făcut-o și elevul Mihai Motorga din clasa VI C, care reprezintă Cercul de istorie al școlii, coordonat de profesoara Daniela Satmari.

A urmat un colaj de poezie și cântec patriotice în interpretarea elevilor Adnana Căprariu și Andreas Schadi din clasa a VIII-a B, coordonați de profesoara Luminița Cebotari și a elevei Georgiana Puican, din clasa a III-a A, sub îndrumarea învățătoarei Lavinia Flașeriu. Ei au recitat poeziile ,,Despre români” și ,,Dacii liberi” de Adrian Păunescu, iar eleva Roxana Chiorean din clasa a VIII- B,( îmbrăcată într-un frumos costum național) a interpretat cântecul: ,,Mureșul”. ,,Doresc să vă pun la suflet un îndemn al istoricului Nicolae Bălcescu, care spunea: ,,Poporul român niciodată n-a vegetat, n-a stat pe loc, ci a mers înainte transformându-se și luptându-se neîncetat pentru triumful binelui asupra răului, al spiritului asupra materiei, pentru realizarea dreptății și a frăției”, le-a transmis elevilor, profesoara Luminița Zgubea.

În încheiere, elevii grupului ,,Mlădițe cugirene” aparținând Școlii Gimnaziale nr. 3, sub îndrumarea prof. Ionela Popa, au interpretat cântecul ,,Treceți batalioane române Carpații”.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4946]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea