Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Manifestare consacrată Zilei Naționale a României, la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 29 noiembrie începând cu ora 10.00, pe platoul din incinta Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir s-a desfășurat un emoționant eveniment consacrat Zilei Naționale a României, la care au luat parte toți elevii unității de învățământ.

Manifestarea dedicată marelui act istoric de la 1 decembrie 1918 a fost organizată de consilierul educativ prof. Luminița Zgubea, cu sprijinul unor cadre didactice și susținut de către directorul instituției, prof. Stela Țârlea. După intonarea Imnului Național al României, a luat cuvântul profesoara Stela Țârlea, care a vorbit despre importanța și semnificația actului de la 1 Decembrie 1918, moment de cotitură în istoria României, înscriind-o în mod decisiv pe calea devenirii sale. O scurtă evocare istorică a evenimentului a făcut-o și elevul Mihai Motorga din clasa VI C, care reprezintă Cercul de istorie al școlii, coordonat de profesoara Daniela Satmari.

A urmat un colaj de poezie și cântec patriotice în interpretarea elevilor Adnana Căprariu și Andreas Schadi din clasa a VIII-a B, coordonați de profesoara Luminița Cebotari și a elevei Georgiana Puican, din clasa a III-a A, sub îndrumarea învățătoarei Lavinia Flașeriu. Ei au recitat poeziile ,,Despre români” și ,,Dacii liberi” de Adrian Păunescu, iar eleva Roxana Chiorean din clasa a VIII- B,( îmbrăcată într-un frumos costum național) a interpretat cântecul: ,,Mureșul”. ,,Doresc să vă pun la suflet un îndemn al istoricului Nicolae Bălcescu, care spunea: ,,Poporul român niciodată n-a vegetat, n-a stat pe loc, ci a mers înainte transformându-se și luptându-se neîncetat pentru triumful binelui asupra răului, al spiritului asupra materiei, pentru realizarea dreptății și a frăției”, le-a transmis elevilor, profesoara Luminița Zgubea.

În încheiere, elevii grupului ,,Mlădițe cugirene” aparținând Școlii Gimnaziale nr. 3, sub îndrumarea prof. Ionela Popa, au interpretat cântecul ,,Treceți batalioane române Carpații”.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4946]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă? Problema ciorilor din municipiul Aiud și din alte administrații locale nu este nouă, ea revine în fiecare iarnă și primăvară. Dacă te plimbi prin locurile în care mai există brazi, pini sau copaci mai înalți, ai parte de surprize neplăcute constând în disconforturi olfactive, sonore […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea