Baronetul Nistor de la Sebeș își permite, Badea de la Aiud, ba. Plătește cu 10.000 de euro mai mult pentru închirierea unui patinoar de aceleași dimensiuni, de la aceeași firmă
În municipiul Sebeș orice achiziție făcută de primărie este la preț de lux. O dovedesc atât cumpărăturile făcute în vară, când gazonul amplasat în mai multe locuri din oraș a costat cât cel de pe Arena Națională, dar și recenta închiriere a patinoarului artificial, care va funcționa începând cu 30 noiembrie.
Pentru acesta Primăria Sebeș a plătit cu 10.000 de euro mai mult decât Primăria Aiud, în condițiile în care închirierea se face de la aceeași firmă, iar patinoarele au aceeași dimensiune (300 mp).
Despre închirierea patinoarului din Sebeș am aflat de la purtătorul de cuvânt al primăriei, Nadia Mitrea, deoarece achiziția nu a fost publicată pe SEAP: ”S-a achiziționat, prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului, în urma consultării catalogului electronic de achiziții publice, prin selectarea celei mai bune oferte, servicii de închiriere a unui patinoar artificial care va funcționa în perioada 30 noiembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Valoarea achiziției este de 112.500 lei fără TVA (n. r. aproximativ 25.000 de euro), provenind de la International Cooling Sistems SRL București. Produsul ales este un patinoar modular de 300 mp, care va fi amplasat în Parcul Tineretului, din centrul municipiului și va funcționa în regim de gratuitate pentru toți beneficiarii săi, în perioada menționată, existând disponibilitatea ofertantului de prelungire a termenului de 31 ianuarie 2018, cu circa 2 săptămâni, fără cheltuieli suplimentare”.
Pe de altă parte, aflăm dintr-un anunț de achiziție publicat pe SEAP în urmă cu două zile, că și administrația locală din Aiud a achiziționat, tot în urma consultării catalogului electronic de achiziții publice și tot prin selectarea celei mai bune oferte, de la aceeași firmă din București, un patinoar artificial identic, însă la prețul de 71.428 de lei fără TVA (n.r. aproximativ 15.000 de euro), care va funcționa în perioada 10 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Aici, însă, intrarea nu va fi gratuită, costul biletului propus spre aprobare consilierilor locali este de 10 lei, însă prețul se poate schimba după dezbaterea ce va avea loc pe această temă, în ședința CL Aiud.
În aceste condiții nu ne rămâne decât să ne mirăm din nou cât de întortocheate sunt căile… SEAP-ului și să așteptăm ca dezlegarea misterului privind alegerea celui mai bun preț s-o facă (eventual), cei îndreptățiți să verifice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 20 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii