Rămâi conectat

Ştirea zilei

Baronetul Nistor de la Sebeș își permite, Badea de la Aiud, ba. Plătește cu 10.000 de euro mai mult pentru închirierea unui patinoar de aceleași dimensiuni, de la aceeași firmă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În municipiul Sebeș orice achiziție făcută de primărie este la preț de lux. O dovedesc atât cumpărăturile făcute în vară, când gazonul amplasat în mai multe locuri din oraș a costat cât cel de pe Arena Națională, dar și recenta închiriere a patinoarului artificial, care va funcționa începând cu 30 noiembrie.

Pentru acesta Primăria Sebeș a plătit cu 10.000 de euro mai mult decât Primăria Aiud, în condițiile în care închirierea se face de la aceeași firmă, iar patinoarele au aceeași dimensiune (300 mp).

Despre închirierea patinoarului din Sebeș am aflat de la purtătorul de cuvânt al primăriei, Nadia Mitrea, deoarece achiziția nu a fost publicată pe SEAP: ”S-a achiziționat, prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului, în urma consultării catalogului electronic de achiziții publice, prin selectarea celei mai bune oferte, servicii de închiriere a unui patinoar artificial care va funcționa în perioada 30 noiembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Valoarea achiziției este de 112.500 lei fără TVA (n. r. aproximativ 25.000 de euro), provenind de la International Cooling Sistems SRL București. Produsul ales este un patinoar modular de 300 mp, care va fi amplasat în Parcul Tineretului, din centrul municipiului și va funcționa în regim de gratuitate pentru toți beneficiarii săi, în perioada menționată, existând disponibilitatea ofertantului de prelungire a termenului de 31 ianuarie 2018, cu circa 2 săptămâni, fără cheltuieli suplimentare”.

Pe de altă parte, aflăm dintr-un anunț de achiziție publicat pe SEAP în urmă cu două zile, că și administrația locală din Aiud a achiziționat, tot în urma consultării catalogului electronic de achiziții publice și tot prin selectarea celei mai bune oferte, de la aceeași firmă din București, un patinoar artificial identic, însă la prețul de 71.428 de lei fără TVA (n.r. aproximativ 15.000 de euro), care va funcționa în perioada 10 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Aici, însă, intrarea nu va fi gratuită, costul biletului propus spre aprobare consilierilor locali este de 10 lei, însă prețul se poate schimba după dezbaterea ce va avea loc pe această temă, în ședința CL Aiud.

În aceste condiții nu ne rămâne decât să ne mirăm din nou cât de întortocheate sunt căile… SEAP-ului și să așteptăm ca dezlegarea misterului privind alegerea celui mai bun preț s-o facă (eventual), cei îndreptățiți să verifice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea