Consilierul județean PMP Traian Nicolae Ursaleș face un apel către Guvernanți: Faceți REFORMA administrativă, până nu e prea târziu!
Fiind foarte consecvent în ceea ce privește buna gestionare a banilor publici, consilierul județean PMP Traian Nicolae Ursaleș a făcut o analiză a raportului dintre veniturile proprii și cheltuielile de funcționare ale celor 78 de UAT-uri din Județul Alba, ajungând la următoarea concluzie:
“La sfarsitul anului 2016, din cele 78 de unitati administrativ teritoriale din Judetul Alba, doar 20 au reusit sa-si gestioneze corect Bugetul astfel incat din veniturile proprii sa-si acopere integral cheltuielile de functionare: Este vorba despre municipiile: Alba Iulia, Sebes, Aiud, Blaj; orasele: Cugir, Campeni, Abrud, Teius si Ocna Mures si despre comunele: Galda de jos; Ciugud, Rosia Montana, Santimbru, Sasciori, Vintu de Jos, Sugag, Livezile, Lupsa, Garbova si Dostat.
Consider ca in anul 2017, numar acestor unitati administrativ- teritoriale va scadea si mai mult, dat fiind marirea salariilor permisa de catre Guvernul PSD -ALDE, motiv pentru care cer in mod public Guvernului sa ceara primarilor sa-si gestioneze bugetul in asa fel incat veniturile proprii sa le ajunga pentru cheltuielile de functionare. Numai asa se va trece la o buna economisire a banilor publici.
Reteta este cat se poate de simpla. Ai banii astia din venituri proprii, trebuie sa te descurci sa-ti ajunga pentru cheltuielile de functionare, iar cotele defalcate din impozitul pe venit si din TVA, le folosesti la dezvoltarea Comunei, Orasului sau Municipiului. Nu te incadrezi in aceste sume, ai 3 variante: – reduci cheltuielile de functionare in asa fel incat sa te incadrezi in veniturile proprii (si astfel se mai termina cu angajarile unor oameni de casa care nu fac mare lucru, si poate se mai reaseaza salariile angajatilor in functie de performanta); – maresti veniturile proprii (lucru care nu este de preferat deoarece oamenii o duc foarte greu si nu mai pot suporta si o marire a taxelor locale); sau – ceri falimentul si alipirea la o alta unitate admninistrativ teritoriala.
Consider ca acesta strategie trebuie aplicata cat mai repede, pentru ca altfel majoritatea localitatilor din Judetul Alba nu fac altceva decat sa cheltuie totul pentru functionare, iar cetatenii sa nu se poata bucura de o infrastructura adecvata perioadei in care traim.” ne-a declarat Traian Nicolae Ursales. Privind cu atentie peste afirmatiile consilierului judetean Ursales, trebuie sa-i dam dreptate, deoarece la ora actuala in Romania si in Judetul Alba se cheltuie mult prea multi bani cu functionarea.
Trebuie sa amintim cititorilor nostrii ca Traian Nicolae Ursales dupa primii 5 ani de mandat ca primar al Comunei Metes a reusit sa echilibreze veniturile proprii cu cheltuielile de functionare, iar acest lucru s-a vazut prin investitiile facute la Metes in cele 2 mandate de primar. Acesta este motivul pentru care credem si noi ca ar trebui facuta o organizarea administrativ teritoriala, dar ne indoim ca aceasta va fi facuta, deoarece primarii sunt cei care aduc voturi la toate partidele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii