Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierul județean PMP Traian Nicolae Ursaleș face un apel către Guvernanți: Faceți REFORMA administrativă, până nu e prea târziu!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fiind foarte consecvent în ceea ce privește buna gestionare a banilor publici, consilierul județean PMP Traian Nicolae Ursaleș a făcut o analiză a raportului dintre veniturile proprii și cheltuielile de funcționare ale celor 78 de UAT-uri din Județul Alba, ajungând la următoarea concluzie:

“La sfarsitul anului 2016, din cele 78 de unitati administrativ teritoriale din Judetul Alba, doar 20 au reusit sa-si gestioneze corect Bugetul astfel incat din veniturile proprii sa-si acopere integral cheltuielile de functionare: Este vorba despre municipiile: Alba Iulia, Sebes, Aiud, Blaj; orasele: Cugir, Campeni, Abrud, Teius si Ocna Mures si despre comunele: Galda de jos; Ciugud, Rosia Montana, Santimbru, Sasciori, Vintu de Jos, Sugag, Livezile, Lupsa, Garbova si Dostat.

Consider ca in anul 2017, numar acestor unitati administrativ- teritoriale va scadea si mai mult, dat fiind marirea salariilor permisa de catre Guvernul PSD -ALDE, motiv pentru care cer in mod public Guvernului sa ceara primarilor sa-si gestioneze bugetul in asa fel incat veniturile proprii sa le ajunga pentru cheltuielile de functionare. Numai asa se va trece la o buna economisire a banilor publici.

Reteta este cat se poate de simpla. Ai banii astia din venituri proprii, trebuie sa te descurci sa-ti ajunga pentru cheltuielile de functionare, iar cotele defalcate din impozitul pe venit si din TVA, le folosesti la dezvoltarea Comunei, Orasului sau Municipiului. Nu te incadrezi in aceste sume, ai 3 variante: – reduci cheltuielile de functionare in asa fel incat sa te incadrezi in veniturile proprii (si astfel se mai termina cu angajarile unor oameni de casa care nu fac mare lucru, si poate se mai reaseaza salariile angajatilor in functie de performanta);  – maresti veniturile proprii (lucru care nu este de preferat deoarece oamenii o duc foarte greu si nu mai pot suporta si o marire a taxelor locale); sau – ceri falimentul si alipirea la o alta unitate admninistrativ teritoriala.

Consider ca acesta strategie trebuie aplicata cat mai repede, pentru ca altfel majoritatea localitatilor din Judetul Alba nu fac altceva decat sa cheltuie totul pentru functionare, iar cetatenii sa nu se poata bucura de o infrastructura adecvata perioadei in care traim.” ne-a declarat Traian Nicolae Ursales. Privind cu atentie peste afirmatiile consilierului judetean Ursales, trebuie sa-i dam dreptate, deoarece la ora actuala in Romania si in Judetul Alba se cheltuie mult prea multi bani cu functionarea.

Trebuie sa amintim cititorilor nostrii ca Traian Nicolae Ursales dupa primii 5 ani de mandat ca primar al Comunei Metes a reusit sa echilibreze veniturile proprii cu cheltuielile de functionare, iar acest lucru s-a vazut prin investitiile facute la Metes in cele 2 mandate de primar. Acesta este motivul pentru care credem si noi ca ar trebui facuta o organizarea administrativ teritoriala, dar ne indoim ca aceasta va fi facuta, deoarece primarii sunt cei care aduc voturi la toate partidele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea