Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu
Aproape 50 de deținuți, condamnați inclusiv pentru omor și furt calificat, eliberați de la Penitenciarul Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu.
Un număr de 46 de deținuți condamnați inclusiv pentru omor, alte violențe și furt calificat, au fost eliberați, în ultimele săptămâni, de la Penitenciarul de maximă siguranță Aiud, în baza Legii recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare la finalul lunii octombrie.
În 19 octombrie au fost puși în libertate 31 de deținuți de la închisoarea din Aiud.
Situația altora a fost discutată în comisia de liberare condiționată a închisorii, iar alți 15 au fost eliberați.
De la sfârșitul lunii octombrie, în comisia de liberare condiționată a fost discutată situația a 111 de deținuți. Majoritatea au formulat contestație, după ce li s-a respins eliberarea.
Cei eliberați au fost condamnați pentru o gamă largă de infracțiuni, între care omor, furt calificat, violențe, conducere a unui autovehicul cu carnetul suspendat sau fără carnet etc.
În octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Legea prevede că, la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii improprii, deţinuţii beneficiază de şase zile considerate executate.
Penitenciarul Aiud, care are o capacitate de 759 de locuri, este unul de maximă siguranţă, iar deţinuţii cu regimuri mai uşoare sunt transferaţi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii