Rămâi conectat

Curier Județean

Funcționari din Alba dați pe mâna procurorilor după nereguli constatate de Corpul de control al Ministerului Mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma sesizărilor depuse de o Asociație de protecție a mediului din Alba, privind calitatea aerului din Sebeș, Corpul de Control, Integritate şi Anticorupţie din Ministerul Mediului a efectuat verificări și a constatat nereguli în activitatea APM Alba și Comisariatului Judeţean de Mediu Alba.

Potrivit directorului autorității de control din minister, Viorel Andrei Tufeanu, raportul de control a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării cercetărilor specifice.

”Având în vedere petiţiile dumneavoastră înregistrate la Ministerul Mediului cu nr. 184045/ DCC1A/02.02.2017, 87/DC/10.01.2017, 55017/DCTIT/09.01.2017 şi nr. 55017/DCTIT/15.03.2017, 184045/DCCIA/29.03.2017, privind poluarea aerului determinată de activitatea desfăşurată de SC Kronospan Sebeș SA, vă comunicăm următoarele:

– în urma controlului efectuat de Ministerul Mediului- Direcţia Corp Control, Integritate şi Anticorupţie au fost identificate o serie de neconformităţi în activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba şi Garda Naţională de Mediu-Serviciul Comisariatul Judeţean Alba;

– Raportul de control a fost înaintat la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu- Comisariatul General în vederea analizării deficienţelor constatate, precum şi în vederea luării măsurilor administrative corespunzătoare faţă de funcţionarii publici cu atribuţii în emiterea actelor de reglementare, precum şi faţă de funcţionarii publici cu atribuţii în verificarea activităţii SC KRONOSPAN SEBEŞ SA.

Menţionăm că raportul de control va fi înaintat Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării cercetărilor specifice faţă de aspectele constatate”, se arată în răspunsul transmis de minister ONG-ului din Alba.”

De asemenea, într-o altă adresă, oficialul din minister precizează că a fost sesizat Parchetul:

Având în vedere solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Ministerul Mediului cu nr. 69121 /17.10.2017,vă comunicăm faptul că Raportul de control nr. 13/DCCIA/04.10.2017 (înregistrat la Cabinet ministru cu nr. 7067/GLG/04.10.2017) a fost înaintat organelor abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice faţă de aspectele constatate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea